Alvás közben árulkodunk magunkról

Vágólapra másolva!
Ha nem vagy tisztában párod érzéseivel vagy a sajátoddal, végezz el egy egyszerű kísérletet. Idézd fel magadban, hogy hogyan is szoktál pároddal aludni. A pozíció sok mindent elárul - és könnyebben elérheted, hogy tisztábban lásd egymáshoz fűződő kapcsolatotokat.
Vágólapra másolva!

A kanál (kiskifli-nagykifli)

Nagyon közeli, nagyon biztonságos, ez a legjellemzőbb alvási pozíció a kapcsolat első három-öt évében.

Általában a férfi az ölelő. Amikor a nő veszi fel a hátsó pozíciót, az azt jelezheti, hogy ő a többet adó partner vagy a férfinak különleges dajkálásra van szüksége. A kanál mindkettőtöknek maximális testi közelséget biztosít, ami nem szükségszerűen erotikus. Sok pár egyszerűen kényelmesnek, biztonságos begubózásnak tartja a kanál-elhelyezkedést.

A kapcsolat korai évei alatt a párok hajlamosak az éjszaka nagy részében fenntartani a kanál-pozíciót, egymás tükörképeként. Amikor az egyikük megfordul, akkor a másik követi, hogy újra felvegyék a helyzetet a másik oldalon. Ám pusztán az, hogy már jó ideje együtt vagytok, még nem jelenti azt, hogy fel kell adnotok ezt a közelséget!

Nászutas-ölelés

A szemtől szemben ölelés nagyon intim testhelyzet. Kevésbé gyakori, mint a kanál, és kényelmetlen is az egész éjszaka során fenntartani, ezért inkább a szerelem lángoló kezdetén jellemző. Akkor, amikor annyira szerelmesek vagytok, hogy szeretnétek teljesen összeolvadni, vagy esetleg egy szeretkezés után. Néhány pár visszatér hozzá az évek során a különleges öröm időszakaiban, néhányan pedig nem hajlandóak feladni.

Ha párod a szoros ölelést szereti, te pedig fullasztónak találod, akkor a legjobb, ha megvárod, hogy partnered ebben a pozícióban alszik el, hogy utána egy kényelmesebb testhelyzetet vehess föl.

Zsindely

Az egyik partner - általában a férfi - a hátán fekszik, ami erős egóról és felsőbbségtudatról árulkodik. Bár a nő is a hátán fekszik, az ő feje a férfi vállán helyezkedik el, ezzel azt sugallva, hogy ő a függő és alkalmazkodó partner. Azáltal, hogy a világot a férfival megegyező perspektívából szemléli, a bajtársiasság és védelem erősítő érzését érzékelteti. A párok szeretik ezt a pozíciót, ami erős elkötelezettséget mutat a korai kapcsolatban, és ami magasfokú bizalomról árulkodik. A partnerek olyanok, mint egy hátán fekvő teknősbéka: mindenféle érintésnek és támadásnak kitéve.

Ha számodra nem kényelmes a háton alvás, de az ilyen közelség kényelmére vágysz, akkor próbáld ki a fordított zsindelyt: feküdj hasra, testeddel átfedve partnered testét! Nemcsak kényelmesebben aludhatsz, hanem édes üzenetet is közvetítesz, miszerint teljes figyelmeddel próbálsz partneredre összpontosítani, még alvás közben is.

A kedves bölcsője

Ez a zsindely összeolvadtabb változata, mivel tényleg tartják egymást. Ebben a helyzetben úgy érzed, hogy egy nagylelkű és szeretetteljes ajándékot kaptál, különösen, ha érzelmi válságon vagy nehéz időszakon mész keresztül. Szó szerint szárny alá vesznek.

Persze semmi okod rá, hogy megvárj egy válságot ezen pozíció kipróbálásával! Az sem muszáj, hogy mindig partnered legyen a bölcső. Ha a karjaidba zárod, miközben este beszélgettek az ágyban, az intim módja egy stresszel teli nap utáni újra egymásra hangolódásnak. Ezenkívül ez remek pozíció a tévénézés közbeni elalvásra - függetlenül attól, hogy kinél van a távirányító.