Kleptomániások jelentkezését várják

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Stanford Egyetem pszichiáterei szeretnék ellenőrizni feltevésüket, miszerint az egyik, depresszió gyógyítására használatos gyógyszer a kleptománia ellenszere is lehet. - Az emberek persze nem jelentkeznek, mert amit csinálnak, illegális és megbélyegző. Ezek érthető okok - panaszkodott dr. Elias Aboujaoude a San Francisco Chronicle-nek.

A kényszerbetegség spektrumába tartozó kórképek - játékszenvedély, hajtépegetés, kleptomániahttp://www.sote.hu/htsz/nemethat.htm

A bolti tolvajoknak ugyan csak 5%-a kleptomániás, ám a rendellenesség 1,2 millió amerikait érint. Dr. Aboujaoude csapata arra kíváncsi, hogy a Lexapro nevű szer, amely befolyásolja az agyban a szerotoninszintet, hat-e a kleptomániára. A stanfordi kutatók korábban már kipróbáltak egy hasonló gyógyszert. Ekkor a csoport kétharmad része abbahagyta a kényszeres lopást.

Üdvözöljük a pszimail internetes lelki tanácsadóban!/noilapozo/lelekbuvar/20011116udvozoljuk.htmlPszichiáterünkhöz bármilyen problémával fordulhat, kényszerbetegségekkel is.