Várandósság

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Alapszintű jelentés

Az álmodó, vagy akivel álmodott az álomgazda, valóban áldott állapotban van vagy hamarosan abban lesz, ebben az esetben figyelmeztető álommal, jósálommal van dolgunk.

Ha nem áll fenn a fizikai várandósság esélye, akkor az álmodó lelkében fogantak meg és csíráznak, érlelődnek és formálódnak láthatatlanul új energiák, élettervek, melyek nyomán új dolgok indulnak el idővel az életében.

A lélekterhesség szimbolikája szembeszökő abban az esetben, amikor férfiak álmodják azt, hogy várandósak.

Természetesen maga a fizikálisan fennálló áldott állapot és a szülés magát a nőt is megváltoztatja, átkerül az anyai állapotba, személyisége összetettebbé válik. Már nem maradhat ugyanaz a személy, aki a terhessége előtt volt. Ez abban az esetben is igaz, ha elvetél, vagy elveteti magzatát.


Lélekszintű jelentés

Az álmodó lelke él, kreatív, képes új dolgokat az életébe belevinni, azokat felelősséggel felvállalni.

A méhben formálódó gyermek: az önépítés, az önformálás alakulását jelzi.

A megszületett egészséges belső gyermek: jelzi, hogy a lélek képes volt önmagát újjászülni. Megújította, megtalálta az élete értelmét, megtalálta magában az eddig hiányzó hitet. A meginduló tej azt is jelzi, hogy az álmodó képes lesz az új énjét táplálni, felnevelni.

Az áldott állapot, a megszülető gyermekek, vemhes állatok, állatkölykök, új növénycsemeték, csírák, bimbók: a nappali életünkben és álmainkban egyaránt azt jelzik, hogy -dacára a sok bajnak, gondnak, betegségnek, szenvedésnek, a természeti csapásoknak ésháborúknak - az élet él, és élni akar.

Vemhes állatok, a széles csípő, a nagy mell, a kemence, a melegség, vödrök, tálak, csuprok, kádak, lavórok: egyaránt a termékenység, asszonyiság szimbólumai. Ha az edényekben tiszta víz van, és abban egy gyermek ringatózik, akkor áldott állapottal van dolgunk.

Sülő cipók, zsemlék: a magzat jelképei.

A búzamag: az élet jelképe.

A kemencébe be nem tett nyers zsemlék szakajtóban, edényben: petesejtek a petefészekben, még nem vállalt terhesség.


Szellemi szintű jelentés

A lélekben mélyen ott él, és álmokban olykor megmutatkozik a szűznemzés mítosza. Szűz nők, akik olykor még tudatában is vannak álmukban a szüzességük tényének, egyszer csak hírt kapnak arról, hogy gyermekük születik vagy született. A hír képtelenségnek tűnik, de előbb-utóbb kiderül, hogy igaz. A mindig élő lélek szüli újra önmagát, egy teremtő idea kap létet szellem és anyag egymásra találásával.

Az álmodók olykor csodálatos képességekkel rendelkező gyermeket szülnek, aki a megszületése utáni pillanatokban már jár és beszél, bölcsességet és erőt hordoz magában. A belső szellemi gyermek megszületésének vagyunk ilyenkor tanúi.

A szellemi szintű álmok jelzik a születés és a halál szétválaszthatatlan egységét. Ezek az álmok jelképezik azt is, hogy az álmodó más szintekre lép a mindennapi tudatszintjeihez képest. Idea megfoganásáról, kihordásáról, megszüléséről, egy állandó, soha meg nem szűnő önmegtermékenyítő folyamatról van szó.