Panelbe a Vaszatit!

Vágólapra másolva!
Ha kicsi a panel, ráadásul még rossz beosztású is, jöhet a Vaszati, a több ezer éves indiai eredetű építőművészeti tudomány és Lakatos Edit tanácsai. Olvasóink kérdeztek.
Vágólapra másolva!

Kedves Edit!

Budapesten lakom egy 49 négyzetméteres panellakásban. Sajnos, a Vaszatival megismerkedve azt tapasztaltam, hogy lakásom meglehetősen rossz beosztású, tájolású. Panellakás lévén átépítésbe, falbontásba nem nagyon lehet belevágni. Éppen ezért abban segítsen nekem, hogy a lakás különböző helyiségeiben milyen színeket és kiegészítőket használjak, hogy kedvezőbb legyen az energiaáramlás.

Válaszát előre is köszönöm:
Mónika



Kedves Mónika!

Tények
Valóban vannak a lakásának kedvezőtlen tulajdonságai - szerencsére kedvezőek is. Jó helyen van a főbejárat, a konyha, a fürdő és a vécé is. Aludni is nagyon jól lehet a nyugat-délnyugaton levő hálóban - főleg akkor, ha nem észak felé van a fejük. A nappali elhelyezkedésével sincs problémám.

Ami viszont nem szerencsés: a hiányzó északkelet, zárt kelet, délnyugati erkély, valamint az, hogy a lakás déli része nyitottabb, mint az északi.
Az északi főbejárat kedvezően segíti a pénz beáramlását, a déli nyitottság, viszont azt segíti, hogy az gyorsan ki is follyon a kezei közül.

Problémák
Az északkelet-délnyugati tengely problémái gátolhatják jövőjének alakulását, gyengítik életének stabilitását és komolyabb egészségügyi gondokat is okozhat, melyeket a keleti zártság igencsak fokozhat. Ez párkapcsolati gondokat is okozhat, s a karriernek sem tesz jót.


Mit tegyünk?
Először is az előszobában levő beépített szekrény ajtaira szereljen fel tükröket. Ez segít ellensúlyozni az északkelet hiányát. Az előszoba falát festheti zöldre, és a főbejárathoz elhelyezhet egy Sri yantrát, hogy szerencsét hozzon.
Az északnyugaton levő konyhában, fürdőben és vécében használjon világos színeket.
A nyugati gardróbszekrényre semmiképpen nem szereljen tükröt!

A hálószobában részesítse előnyben a föld színeit. Délnyugatra tegyen valami igazán nehéz, nagy növényt, az ablakokra pedig nehezebb függönyt. A délnyugati erkélyt is nyugodtan telezsúfolhatja virágokkal. A délnyugati ablakhoz pedig el kellene helyezni egy Varaha yantrát, ami már üvegre ragasztható változatban is kapható.


Ragyogó színeket a nappaliba
A fal például lehet napsárga vagy barack, a függönyök és a kárpitok mintásak. Egy a lényeg: a lakásnak ebben a helyiségében semmi esetre se használjon hideg színeket, sokkal inkább meleg árnyalatokkal dolgozzon.

A nappali déli ablakához - a főbejárattal szemben - egy Narasimha yantrát kellene elhelyezni. A zárt keleti falra tehet tükröt, tehet olyan képet, ami a napot juttatja eszébe. Mindennek az erejét fokozza a Ramacandra yantra. A nappali északkeleti részére, pedig egy Vamana yantrát kellene elhelyezni - a hiányzó északkeletből adódó probléma ellensúlyozására.
Remélem, a válaszommal a segítségére voltam!

Üdvözlettel:
Lakatos Edit