Újjá-születünk!

Vágólapra másolva!
A mindennapok sodrában (felkelés, munkábamenés, teljesítés, találkozók, vásárlások, elintézendők, érzelmi problémáink folyamatos feldolgozása) élünk. Telnek a napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Megfoganásunkkal, születésünkkel beleléptünk az életfolyóba, és az leállíthatatlanul sodor minket. Fontos viszont, hogy ebben a gyors áramlásban is képesek legyünk a lelkünket, lényünket folyamatosan megújítani, újra és újra megtalálni, hogy miért élünk. Az élet értelmét, a hiteinket szinte naponta, percenként kell újjászülni.
Vágólapra másolva!

Ellenkező esetben olyanokká válunk, mint egy robot, aki élettelenül, lélektelenül teszi a dolgát, vagy az a gőzmozdony, amiben kihunyt a belső tűz, de a korábban beindított lendület még továbbviszi egy szakaszon. Kívülről nézve még úgy tűnik, minden rendben, a mozgás dinamikus, de ez már csak a látszat.

Vizsgáljuk meg, mely álmok mutatják, hogy a lelkünk él, és hogy ezáltal képesek vagyunk lélekben megifjodni, folyamatosan újjászülni önmagunkat, újjászületni!

Az újjászületés álmok egyik témája a várandósság és ezzel szoros kapcsolatban a szülés. Az áldott állapot, a megszülető gyermekek, állatkölykök, új növénycsemeték a nappali életünkben is azt jelzi, hogy - dacára a sok bajnak, gondnak, betegségnek, szenvedésnek, természeti csapásoknak, háborúknak - az élet él, és élni akar.

Az élet örömét, himnuszát zengedezik tehát a várandósságról, szülésről, születésről szóló álmaink is.

Önmagunk, nők, nőstény állatok, növények, sőt férfiak is lehetnek az álmainkban várandósak. Ez utóbbi esetében lehetünk a legbiztosabbak afelől, hogy nem egy valódi, azaz biológiai áldott állapotról van szó, hanem önújjászülésről.

Ha egy nő álmodja azt, hogy ő maga, vagy egy másik nő az ismertségi köréből, illetve egy állat terhes, akkor ez természetesen lehet jósló álom is.

Csak ha ezeket a lehetőségeket kizártuk, akkor gondolhatunk a lélek újjászületésére. Számításba kell vennünk mindenféleképpen azt is , hogy maga az áldott állapot és a szülés is újjászüli a nőt, hiszen a puszta női státuszból átkerül az anya-állapotba, személyisége ezáltal összetettebbé válik. Már nem maradhat ugyanaz a személy, aki a terhessége előtt volt. És ez abban az esetben is igaz, ha elvetél, vagy elveteti magzatát.

A továbbiakban viszont kizárólag azokkal az álomfajtákkal foglalkozunk, ahol kizárható a biológiai várandósság ténye, tehát a személyiség újjászületéséről szólnak.

Várandós emberek, nők, férfiak egyaránt, vemhes állatok, facsemeték, csírázó, rügyező növények, szülés, születés az álmodó megújulásra való képességét jelzik.

Lásd erről részletesebben az Állatok az álmainkban, és a Macskakölykök, vajúdó fák című esetelemzéseket, valamint Férfiak áldott állapotban című írást!