Köd

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Alapszintű jelentés:

>Víz (érzelem) elem a >levegőben (gondolatiságban). Lásd még >elemi energiák.

Jelentheti az álom szféráját magát. Az éjszakai és a nappali tudat határmezsgyéjét, találkozási pontját. A dolgok csak derengenek, sokszor nem azok, amiknek látni véljük őket. Megszokott - logikus, racionális - tájékozódási pontjainkat elveszítjük.

Lélekszintű jelentés:

Zavaros érzelmeink elhomályosítják a tiszta tudatunkat. Egy helyzet, érzelmi történés jelenleg nem látható át. Köd borult az agyára. Tudati zavar, tudati beszámíthatatlanság.

Valaki ködösít a környezetünkben, azaz hamis illúziókba ringat, áltat, hazudik, kábít minket valamivel. Esetleg mi magunk tesszük ezt önmagunkkal, vagy másokkal.
Valaki rejtőzködik előlünk, esetleg mi mások elől. Módosult tudatállapot. Kábítószerek, alkohol tudatra gyakorolt hatása. A kreatív gondolatok, ihlet megjelenési helye. Az életben való eltévedés lehetősége.

Szellemi szintű jelentés:

Félelem, eltévedés a létezésben, létsíkok közötti rémületes barangolás, célunkat elvesztettük, a régi én nem tartható, rábízzuk magunkat a sorsra, felismerjük, hogy az ember az istenek nélkül semmit sem ér. A ködből kibontakozó alakok, események, misztikus látomások nyomán intuitív meglátások, szellemi fejlődés lehetősége.