A kockázatkerülésről árulkodó kézírás

Vágólapra másolva!
Grafológusaink várják, hogy beküld nekik írásodat, mely alapján elkészítik rövid jellemrajzodat. Konkrét kérdéseket is feltehetsz nekik, például párkapcsolati, pályaválasztási témákban. A következőkben egyik elemzésüket olvashatod.
Vágólapra másolva!

Kedves olvasónk!

Kézírása azt mutatja, hogy Ön ügyes, gyakorlatias ember. A problémákat képes egészében átlátni úgy, hogy közben az apró részletek sem kerülik el a figyelmét. Pontos, precíz anélkül, hogy "szőrszálhasogatóvá" válna. Az adott helyzeteket gyorsan átlátja, s praktikusan lépésről lépésre halad előre célja elérése felé.
Szívesen fogad minden információt, melyek mindennapi életét megkönnyítik, s ezeket ügyesen fel is használja. Nem szeret felesleges kockázatot vállalni, így általában a jól bevált módszereket alkalmazza, nem kísérletezik új megoldásokkal.
Ez a fajta hozzáállás munkavégzésében is megmutatkozik. Munkájára igényes, amit elvállal, azt lelkiismeretesen teljesíti.
Tevékenységei során kellő időt szán az előkészületekre, így idejét, energiáit ügyesen, hatékonyan be tudja osztani. Nem hagyja magát sürgetni, szeret a saját tempójában haladni.
Önálló, de elfogadja mások irányítását. Ha kell, könnyen alkalmazkodik, de autonómiáját ilyenkor is igyekszik megtartani.

Jó alkalmazkodó képessége lehetővé teszi, hogy társaságban is spontán módon tudjon viselkedni. A kapcsolatok terén nem kezdeményező, de mások közeledését szívesen fogadja. Igazán közel azonban csak keveseket enged magához. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, bárkivel megtalálja a közös hangot, arra azonban vigyáz, hogy saját magáról ne áruljon el igazán semmit.
Általában nagyon toleráns, saját véleményét nem erőlteti rá senkire, a feszült, konfliktust ígérő helyzeteket inkább elkerüli.

Ön fegyelmezett, önmagát alapvetően ismerő és elfogadó ember. Érzelmeit igyekszik visszafogni, s döntéseit igyekszik objektíven mérlegelve meghozni. Bár képességeit jól fel tudja mérni, s teljesítményével is tisztában van, fontos Önnek a külső visszajelzés, mások véleményét megismerni. Ön kiegyensúlyozott személyiség, aki bár életét tudatosan alakítja, mégis spontán és őszinte tud maradni. Tudatossága segíti abban, hogy a váratlan helyzetekre megpróbáljon felkészülni, de ha ez mégsem sikerülne, akkor sem veszíti el a fejét. Higgadt gondolkodásának és fegyelmezettségének köszönhetően a legnehezebb helyzetekben is feltalálja magát.

Nemes Antónia
grafológus szakértő
Grafológia intézet