Szerelemre várva

Vágólapra másolva!
Délkeletet díszítsük piros virággal és gyertyákkal, északkeleten hagyjuk szellősen a lakást, és fessük világos pasztell színűre a falakat, otthonunk középső részében pedig hagyjuk érvényesülni a teret - ezeket ajánlja vaszati-tanácsadónk a szerelmi életünk fellendülése érdekében.
Vágólapra másolva!

Az előző két "szerelmes" cikk (Beszéljünk a szerelemről!; Zavarok a szerelmi fészekben) elolvasása után nem marad más hátra, mint megnézni, hogyan hat szerelmi életünkre otthonunk délkeleti, északnyugati és középső része.

Délkelet - a tűz területe

Ha a tűz elem megfelelően van használva az otthonunkban, például délkeleten van a konyha, a kazán, az kedvezően hat egészségünkre, jólétet és boldogságot hoz. Ha azonban valami probléma lép fel délkeleten, az - többek között - szerelmi életünkre is kedvezőtlen hatással lehet.

Ha túlságosan felerősödik a tűz, amit okozhat egy délkeleti főbejárat, egy délkeleti bővítmény vagy erkély, akkor megnőhet a viták, veszekedések gyakorisága, ami nem tesz jót egyetlen párkapcsolatnak sem. Ezek a viták gyakran teljesen indokolatlanul robbannak ki: "Miért nem csavartad vissza a fogkrém kupakját?", "Miért nem meleg a kakaó?" stb. Ebben az esetben - ha tudatosak vagyunk a délkeleti problémákról - legjobb, ha egy jót nevetünk a felmerült vitatémán: "Óh, ez már megint a délkeleti bejáratunk miatt volt", és elfelejtjük az egészet. Ha azonban a veszekedések oka ennél komolyabb, és/vagy egyre gyakoribb, akkor mindenképpen korrigálnunk kell a hibát - a vaszati eszközeivel is.

Az sem szerencsés, ha túl gyenge a tűz: ezt okozhatja az, ha hiányzik a délkeletből egy darab, de az is, ha ide esik a fürdőszoba, vagy a kertben a tó. Ebben az esetben szerelmi életünk erőtlen lehet, hiányozhat belőle az egészséges szenvedély.

A délkelettel kapcsolatban nagyon fontos megemlíteni az ott uralkodó Vénusz bolygót is, ami többek között a szerelemért, szeretetért, szépségért, világi élvezetekért felelős. A délkelet problémái a Vénusz erejét is gyöngítik, ami szintén nem tesz jót szerelmi életünknek.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy rendben legyen a délkelet?

Ha nincs jelen a tűz, tehetünk ide gyertyákat, mécseseket, pirosas növényeket, dísztárgyakat, elektromos eszközöket. Ha túl erős a tűz, akkor is tehetünk ide néhány tűzre utaló dolgot, de ebben az esetben jobb, ha inkább a terület vénuszi jellegét hangsúlyozzuk: romantikus, esetleg tarka képekkel, textilekkel. A délkeleti főbejárathoz ne tegyünk gyertyát, mert az tűzveszélyes lehet, de nyugodtan kitehetjük a Vénusz yantráját, a Parasurama yantrát.