Mihez kezdjünk egy félénk pasival?

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Pasi!

29 éves vagyok, és két hónapja járok egy sráccal. Nagyon romantikus a kapcsolatunk. Nem túl gyakran találkozunk, csak hetente egyszer, de minden alkalommal hoz virágot, és sok mással is kedveskedik nekem.

Sokat beszélgetünk, jól érezzük egymás társaságában magunkat. Minden nap e-mailezünk. De az a problémám, hogy nagyon zárkózott, és még nem kezdeményezett. Vagy túl korai lenne még, akár egy kézfogás, vagy puszi is? Saját bevallása szerint is nagyon zárkózott, még előző kapcsolatokról sem beszéltünk, nemhogy szerelemről, szexről. Még a mi kapcsolatunkról sem beszéltünk, de azt már megírta, hogy csinosnak tart, jól érzi magát velem. Én is nagyon kedvelem őt, biztonságban érzem magam vele, de még nem vagyok szerelmes (de már nem vagyok túl messze tőle, sokat gondolok rá).

A barátaim szerint nekem kell egy ilyen csendes fiúnál kezdeményezni, mert én hiába várok rá. De nem szeretném el se vadítani magamtól a "türelmetlenségemmel". És ha kezdeményezek, hogyan tegyem? Nincs nagy tapasztalatom ezen a téren, eddig mindig a fiúk tették meg az első lépést.

Mit tanácsolsz nekem, mit tegyek vagy ne tegyek?
Köszönöm válaszod:
egy szeretni vágyó lány

Drága!

Két felnőtt embernél, kéthónapos ismeretség után egyáltalán nem lenne korai sem egy puszi, sem egy kézfogás, de még a komolyabb szexuális közeledés sem.
Sőt! Nehogy késő legyen bármiféle kezdeményezés! Nehogy az előtt megund a kapcsolatot, mielőtt az még elkezdődne!

A barátaidnak igaza van. Ha azt akarod, hogy jussatok végre egyről a kettőre a pasival, neked kell kezedbe venned a gyeplőt, neked kell kezdeményezned.
Hogy ezt hogyan tedd meg, hogy előrébb is jussatok, mégse vadítsd el magadtól párodat?

1. lépés: alakíts ki még nagyobb bizalmat kettőtök között. Hogyan? Például úgy, hogy erősíted az önbizalmát, az önértékelését. Ha ő ennyire zárkózott típus, valószínűleg sok tekintetben elégedetlen is magával, szüksége lehet egy kis önbizalom-bombára. Ha kicsit magabiztosabbá, elégedettebb emberré akarod tenni (aki azután könnyebben fog tudni megnyílni és kezdeményezni), figyelj rá még a mostaninál is jobban! Amikor számára nagyon fontos dolgokról mesél, mindig adj pozitív visszajelzéseket neki! Legyél nagyon érdeklődő, mutasd ki elismerésedet a személyét, tevékenységét illetően, dicsérd gyakran (azért ne hajbókolj) és őszintén, éreztesd vele, hogy mennyire értékes ember, mennyire szórakoztató, és mennyire örülsz annak, hogy ismerheted.

2. lépés: Ha sikerül még bizalmasabb kapcsolatba kerülnötök, lehet, hogy könnyebben nyílik meg neked intimebb témákat és tetteket illetően is. Vagy ha még ekkor sem kezdeményez, de azért már megbízik benned annyira, hogy ha te kezdeményezel - nagyon óvatosan -, akkor nem fog a világ végéig szaladni ijedtében. Második lépésben óvatosan nyiss felé más kapukat is, és adj neki "nem utasítanálak el, ha közelednél" jelzéseket! Ha nagyon jót beszélgettek, egy-egy tapintatos magánéleti kérdéssel is bepróbálkozhatsz, vagy olykor-olykor hosszabban a szemébe nézhetsz álmodozón, "csak úgy" rámosolyoghatsz. Vagy felhívhatod "csak úgy", hogy elmondd, jó kedved van, mert süt a nap/esik a hó, és épp rá gondoltál. Vagy te is vihetsz neki a randitokra valami vicces vagy kedves kis apróságot ajándékba. Bármivel próbálkozhatsz, amit úgy ítélsz meg, jelzés értékkel bír.

3. lépés: Ha a bizalom megerősítése és a neki adott jelek ellenére sem veszi a lapot, és nem kezdeményez, neked kell megtenned (ha még ekkorra is van benned elég szufla ehhez). Beszélgetéseitek alkalmával finoman érj hozzá, vegyél ki a hajából egy ott lévő tollpihét (akár ott van, akár nincs), adj neki baráti puszit, keresd az alkalmat, hogy lelkileg és fizikailag minél közelebb kerüljetek egymáshoz.

Ha ekkor sem veszi a lapot, vagy ettől megijed, akkor nagy valószínűséggel teljesen reménytelen esettel állsz szemben, és akkor inkább maradjon a barátság. De bátran bízhatsz benne, hogy valamelyik lépésnél rákapcsol, begyorsít a pasi (hiszen tetszel neki), és vagy kezdeményezni fog, vagy ha megvárja, míg te teszed, egyáltalán nem fog elutasítani.

Csókol, a Facér pasi