Lakásfelújítás a jó párkapcsolatért

Vágólapra másolva!
Hogyan változtathatunk lakásunk kedvezőtlen adottságain, ha úgy tűnik, azok befolyásolják a párkapcsolat kimenetelét? Lakatos Edit Vaszati-tanácsadó válaszol.
Vágólapra másolva!

Kedves Edit!

Ma olvastam először a Vaszatiról, a Te cikkeid kapcsán. Nagyon meglepett, amit olvastam arról, hogy a "pasik a keleti ablakon jönnek be", az én problémám ugyanis pontosan ez, vagyis hogy bár pasik vannak, "bejönni" egyik sem akar, és a lakásomnak valóban egyáltalán nincs a keleti oldalán se ablak, se ajtó, pont ott van viszont a vécé.
Egy új építésű társasházban lakom, a lakás ajtaja északon van, a nappali délre néz, és innen nyílik az erkély is. Nagyjából csináltam egy alaprajzot. Szeretném, ha megnéznéd, és esetleg adnál néhány tanácsot, hogyan lehetne javítani a fenti helyzeten.

Köszönöm.

Kedves Szandra!

Köszönöm a leveledet és a rajzot!

A rajz alapján a lakásodnak elég sok jó tulajdonsága van. Ami leginkább korrigálásra szorul, az valóban a zárt és vécével terhelt kelet. A bejárat nagyon jó helyen van északon, a konyha és az étkező is jó helyen van északnyugaton és nyugaton. A délkeleti erkély már kevésbé szerencsés, ezt is korrigálni kellene.

Nézzük először a fő problémát, a keletet!
Gondolom, fürdőszoba berendezésén már nem lehet változtatni, ennek ellenére alkalmazhatsz 1-2 apró "trükköt". Ha lehetséges, tegyél a fürdőszoba keleti falára egy tükröt. Ezzel egy picit meg tudod nyitni a zárt keleti falat. A Nap által irányított keleten nagyon fontos, hogy valahogy megnyilvánítsd a Napot. Hogyan? Például úgy, hogy minél többet használsz itt a Nap színei közül. Lehetnek akár a törölközőid, a kádkilépő, stb. Napsárga vagy aranysárga, vagy akár narancsos. Ezek mind-mind a Napot csalják be a fürdődbe. A legközelebbi festéskor pedig
akár a falat is festheted szép napszínűre. A vécé tetejét tartsd mindig lehajtva.

A Vaszati segédeszközök közül a fürdőszoba ajtaja fölé - kívülről - a Ramacandra yantrát kellene elhelyezni.

A rajzod alapján úgy tűnik, hogy egy fal keresztülmegy a lakás közepén. Ha ez valóban így van, akkor a lakás közepére el kellene helyezni egy
Vasztupurusha Mandalát, amit segít ellensúlyozni a lakás közepére került fal kedvezőtlen hatását. A lakás közepének rendellenességei szintén kedvezőtlenül hathatnak a párkapcsolatra, ahogyan a délkeleti bővítmény is. Ez utóbbi megnöveli az esetleges viták kialakulásának veszélyét. Fontos, hogy a lakás délkeleti részén jelenjen meg valamilyen formában a tűz elem. Tehetsz ide gyertyákat, elektromos berendezéseket (hifi, tévé), piros színű dísztárgyakat, piros virágokat, stb.
Az erkélyajtó fölé pedig el kellene helyezni egy Parasurama yantrát.

Forrás: [origo]

Az alaprajz



Jól alszol az északkeleti hálószobában? A legtöbb ember számára ugyanis az északkelet energiái túl frissek ahhoz, hogy nyugodtan tudjanak aludni. Arra figyelj, hogy alvás közben kelet vagy dél felé legyen a fejed.

Remélem, válaszommal a segítségedre voltam!
Minden jót kívánok!
Üdvözlettel:
Lakatos Edit