A vágy titkos tárgya

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Pasi!

Régóta olvasom a rovatodat és nagyon tetszik.

Azt mondod, a férfiaknak Nő kell. A vágy titkos tárgya, aki megnevettet, elcsábít, elgondolkodtat, szórakoztat, gondoskodik és szeret. Ezzel nincs is semmi baj, amíg egyszercsak rá nem szakad az emberre a szerelem.

Mindig tudtam, hogyan kell egy férfit megőrjíteni. Bárkit az ujjam köré tudtam csavarni, amíg meg nem ismerkedtem egy férfival. Mégcsak nem is tetszett.

Arrogáns volt, lekezelő és kioktató. Először dühített, de aztán azt vettem észre, hogy beleszerettem. Nem volt többé könnyed flörtölés és csábos pillantás. Csak makogtam a közelében, zavartan pislogtam és morogtam. A magabiztos végzet asszonya ostoba, kerge kislány lett egyik napról a másikra.

Hogy tudnám így meghódítani? Ha sikerül is néha összeszednem magam, és újra igazi csábos nőként bánni vele, akkor is a lelkem mélyén attól rettegek, hogy valamit elrontok. Olyan lettem, mint egy kamasz. Egy 28 éves szerelmes kamaszlány... Mit lehet ilyenkor tenni? Ti, pasik mit csináltok, ha a szerelemtől totál megkergültök, de mégis szeretnétek a másikat meghódítani?

Drága!

Hja, hát ha nincs tétje, én is bárkit leveszek a lábáról két perc alatt. Az nem kunszt. De ha valaki nagyon is számít, na, az már más tészta. Ne gondold, hogy más csajok, vagy esetleg mi, pasik másképp lennénk ezzel az elcsábítás dologgal, mint te! Nagyjából ugyanígy zajlik mindenkinél a meghódítás-para. Ha csak úgy flörtölünk, kispályázunk, akkor sokkal könnyedebbek vagyunk. De ha jön egy igazi nagyvad, egy nagypályás lehetőség, mi sem akarjuk elszúrni az ismerkedést, és olyankor mi is megszeppenünk ám.

Hogy ezen hogyan leszünk úrrá? Vannak, akik csak befelé paráznak, de látszólag könnyeden, lazán ismerkednek, őket nevezi a női szakirodalom "igazi sármőrök"-nek. Vannak, akik csak többnapi rákészülés után, előre megkomponált szöveggel, előre megtervezett forgatókönyv szerint mernek odamenni a nőhöz, őket szoktátok ti, nők görcsösen igyekvőnek titulálni.

Van, akinek a többnapi rákészülés sem elég, és addig-addig hezitál, míg végleg bebukja a kalandot, ő számotokra a "túl sokáig tökölődős lúzer".

Akadnak, akik a kezdőlépés előtt bedobnak egy felest, abból próbálnak bátorságot meríteni. Őket könnyen részeg hülyének gondoljátok. Van, aki bevállalja a zavarát, nem is titkolja, hogy mennyire meg van illetődve a nőtől, a helyzettől, meg úgy általában az egész élettől, belőle lesz az "irtó szimpi, édes pasas". Olyan is van, aki átesik a ló túloldalára, zavarát túlzott magabiztossággal, csodálatát lekezelő stílussal, fokozott érdeklődését fokozott érdektelenséggel próbálja palástolni. Az ilyen pasin igen hamar átláttok ti, nők, és "szánalomraméltó iciri-piciri hímtag", vagy ha mégsem láttok át, faragatlan macsónak hívjátok.

Abban viszont sajnos nem tudok tanácsot adni, hogy neked, nőnek hogyan lehet úrrá lenned a zavarodon, amit a "fantasztikus" férfi vált ki belőled. Talán ha arra gondolsz, hogy "lehet, hogy most ő is éppoly zavarban van éntőlem, mint én őtőle", akkor könnyebben feloldódsz a társaságában.

Persze az is kérdés, hogy a most kiszemelt férfi miért viselkedik így veled.
Ha csak megjátssza magát, és irántad való érdeklődését próbálja leplezni a kioktató és lekezelő stílussal, akkor tényleg megérdemelné tőled a szánalmas jelzőt. De ha netán nem játssza meg magát, hanem ő alapból ilyen faragatlan macsó, akkor nemcsak hogy a fenti jelzőt nem érdemelné meg, de még a figyelmed töredékét sem. Akkor az van, hogy alapból nem érdekled, lenéz, semmibe vesz, és ez később sem fog tartósan és relevánsan változni.

Persze világos, te most azért gondolod, hogy ő nagyon fontos neked, és mindenképp meg akarod hódítani, mert nem vagy hozzászokva, hogy egy pasi ne csavarodjon úgy az ujjad köré, ahogy azt te elképzelted. Bántja a hiúságodat, hogy valaki semmibe vesz mint nőt. Leginkább a megbántott hiúságod akarja, mégpedig bosszúból, ezt a hódítást. De a mondvacsinált, "csakazértis" vonzódásod mögött nem látok igazi érzelmeket. Hozzáteszem, benne sem. Lehet, hogy meg sem érdemli a figyelmedet, a rengeteg, ráfordított energiát. Én úgy látom, ebből a vonzódásból nem fog igazi, mély szerelem kialakulni, és nem fog tudni téged boldoggá tenni egy ilyen arrogáns férfi. De ha mégis sikerül csábító és vonzó vampként magadba bolondítanod, és sikerül előcsalogatnod a kioktató álarc mögül a romantikus, fantasztikus férfit, szóval, ha kiderül, hogy nagyot tévedtem, kérlek, írd meg nekem, és én majd hamut szórok a fejemre!

Csókol, a Facér pasi