Tegyünk a kellemes munkahelyi légkörért!

Vágólapra másolva!
Bár a szeptember igazán sok napsütéssel ajándékozott meg bennünket, legtöbbünk számára véget ért a nyár. Napjaink inkább munkával telnek, mint kirándulással. Sokan most álltak először munkába, vagy épp új munkahelyet választottak, mások pedig a régi, megszokott környezetben szeretnének bizonyítani, sikereket elérni. Az is lehet, hogy épp csak arra vágyunk, hogy munkahelyünkön kellemes legyen a légkör, kicsit kedvesebb legyen a főnök, és szűnjenek meg a dolgozók közötti furkálódások.  Hogy tud ebben segíteni a Vaszati?
Vágólapra másolva!

Emberi kapcsolatainkért - beleértve munkatársainkkal való kapcsolatunkat is - elsősorban otthonunk és munkahelyünk északnyugati és délkeleti része felel. A Hold és a levegő elem által irányított északnyugat legyen minél szellősebb, levegősebb, ne zsúfoljuk tele kacatokkal és nehéz dolgokkal. Használjunk itt világos színeket, és minél több fehéret.

A délkelet a tűz területe. Általában az okoz kapcsolatbeli problémákat, ha túlságosan felerősödik a tűz azáltal, hogy itt van a főbejárat, vagy egy bővítmény, például erkély. Ezek a hibák erősítik a viták kialakulásának a veszélyét.
Délkeleten legyen minél több tűzzel kapcsolatos dolog: elektromos berendezések, gyertyák, piros tárgyak, piros virágok, így megfelelő mederben tudjuk tartani ezt az igen intenzív elemet. (Fontos megérteni, hogy a délkeleten található tűzzel kapcsolatos tárgyak jótékony hatással vannak ezen égtáj minőségre, mintegy megfelelő mederben tartják a tűz elemet. Ezzel szemben a bővítmény vagy a főbejárat túlságosan felerősíti a tüzet, míg a fürdőszoba és általában a víz jelenléte, valamint ha hiányos ez az égtáj, legyengíti a tűz elemet, ami szintén nem kedvező.)

Munkahelyi ármánykodást előidézhet az is, ha a főnökünk nem eléggé biztos kézzel irányítja a dolgozókat, nem tud igazán hatással lenni rájuk. A stabilitás ilyen jellegű elvesztését a délnyugat problémái okozhatják: túl nagy ablakok, erkély, délnyugati főbejárat, esetleg egy tó a kertben. Tovább fokozza a bajt, ha ezzel szemben az északkelet túl zárt, rendetlen, vagy pont ott van a vécé. Az iroda délnyugati részére tegyünk nehéz bútorokat, nagyobb növényeket, súlyos tárgyakat: ezzel megalapozhatjuk a cég stabilitását.

Ha szeretnénk, hogy a karrierünkkel minden rendben legyen, nagyon fontos a kelet minőségére is odafigyelni. Az a legszerencsésebb, ha otthonunk és munkahelyünk keleti része szép nyitott. Itt kedvezőek a nagy ablakok és az erkély is. A Nap által uralt keleten jó hatásúak a sárga és narancs színek.

Ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjunk nyújtani, nagyon fontos, hogy íróasztalunk jó helyre kerüljön. Ha munka közben kelet, észak vagy északkelet felé tudunk tekinteni, sokkal jobban oda tudunk figyelni a feladatunkra, mintha dél vagy délnyugat felé néznénk. Az előbbi égtájak frissen tartanak, segítenek a koncentrálásban, míg az utóbbi két égtáj elálmosít, csökkenti a figyelmet.

Ahogy már utaltam rá, nagyon sok múlik az északkelet-délnyugat tengely minőségén. Az északkelet képviseli a jövőt, a délnyugat pedig a múltat. Az északkelet nevezhető egy tér energiakapujának is. Ez az a terület, ahonnan a legkedvezőbb energiák érkezését várhatjuk, emiatt az északkelet minősége hatással van életünk valamennyi területére: munkahelyi sikerünkre, családi boldogságunkra és egészségünkre is. Nagyon kedvező itt a halványsárga szín, a tiszta víz jelenléte (akvárium, csobogó, vízpartot ábrázoló kép). A zárt északkeleti falon elhelyezhetünk egy tükröt is.
Ne feledkezzünk meg az észak minőségéről sem! Valljuk be őszintén, a jó munkahelyre azért van szükségünk, hogy elegendő pénzt keressünk, ezt pedig az észak jó tulajdonságai segítik. Legyen tehát minél nyitottabb, használjunk itt sok zöld színt és itt is kedvező a tiszta víz jelenléte.

Ahhoz, hogy minden szempontból elégedettek lehessünk a munkahelyünkkel, bizony minden egyes égtáj minőségére oda kell figyelni. Az itt felsoroltak mondhatók a legfontosabbnak, de a dél és a nyugat szerepe sem elhanyagolható.

A munkahelyeken is jó lenne figyelembe venni a dolgozók egyéni égtáját. Az lenne a legszerencsésebb, ha mindenki, de legalábbis a cég vezetője olyan helyen dolgozhatna, mely égtáj kedvező rezonanciában van vele. Ebben az esetben elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak lesznek a dolgozók, ami csökkenti a munkahelyi súrlódások kialakulásának esélyét, és egy olyan környezetet teremt, ahol öröm dolgozni.