Beleszerettem az orvosomba, ki gyógyít meg?

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Pasi,

Két és fél éve élek külföldön, és beleszerettem az orvosomba, aki egy évvel ezelőtt nyíltan ajánlatot tett.

Persze van egy barátnője, akivel együtt is él, de ennek ellenére szeretett volna velem "találkozgatni". Persze rögtön nemet mondtam az ajánlatára, mire ő: "Úristen, most mit gondolhatsz rólam!" Elszégyellte magát, teljesen jogosan.

Azóta is hívogat, hogy mikor megyek abba a városba, ahol él, én meg mindig kibújok a válaszadásból. Ha akar valamit, akkor jöjjön ő hozzzám, és igyunk meg egy kávét, beszélgessünk... nincs igazam?

Amúgy tetszik, csak a kondíciók, amiket ajánl, azok nem.
Mit tegyek? Csak őrlődök így.

Puszi!

Drága!

A kórkép világos: unatkozó doktor bácsi mostani állandó páciense mellé szeretne egy újabb fekvőbeteget felvenni a nyilvántartásba. Úgy gondolja, benned hálás páciensre találna. És mivel a lázlapod enyhe szerelmi láz meglétét mutatja (ezzel együtt teljesen egészséges vagy, és a látásod is kiváló), mihamarabb kezelésbe venne, legelőször is szeretne meghőmérőzni, de mindezt csak amúgy ambulánsan. Semmi komoly rákészültség, felősségvállalás a hegmentes lelki gyógyulásért, menj el te az ő rendelőjébe, majd ott jól meggyógyít, ha épp ráér. Ja, és persze ügyeletet sem szívesen vállal, nem akar házhoz menni, még akkor sem, ha a páciensnek úgy lenne kényelmesebb. A hosszú távú gyógykezelés sem az ő asztala, és abban sem vagyok biztos, hogy az orvosi titoktartást nem szegi meg. Az ilyen pasi ellenjavallt!

Ha annyit sem tesz meg érted, hogy elutazik a városodba, akkor nem lehet igazán szerelmes beléd. Csak játszogat, próbálkozik. Az irántad érzett érzelme, amivel megetetett téged, csupán placebó. Ha kialakulna köztetek valamilyen kapcsolat, annak több káros mellékhatása lenne (például gyötrő fejfájás, lehangoltság, sírástól kivörösödött szemek, rossz közérzet, alvászavarok, étvágytalanság), mint nyugtató, görcsoldó, vagy épp élénkítő hatása. A kapcsolat nem működése miatt érzett csalódás 8 napon túl gyógyuló lelki sérüléseket okozna.

Javasolt gyógymód: a szerelmi láz csillapítására természetes, ősi gyógymódként naponta legalább kétszeri társaságkeresés, különféle szabadidős elfoglaltságok, barátok társaságának keresése, velük közös programok szervezése, étkezés előtt vagy után sport, tánc, sok séta a városka frekventált helyein (hátha ott jön szembe az igazi), kevés agyalás, még kevesebb szomorkodás. Ha a probléma makacsabb lenne, és a javasolt gyógymód alkalmazása ellenére a beteg nem gyógyulna kellő mértékben, javallt az orvoscsere is. Eleinte ez fájdalmas lépés lehet, de hosszú távon nagyon jól beválik. Mihamarabbi jobbulást kívánok!

Csókol, a Facér Pasi