Kísértő szerelem

Vágólapra másolva!
Álomfejtőnk több mint tíz éve foglalkozik az álmokban megjelenő szimbólumok megfejtésével. Tar Ildikó nemcsak ír az álmokról oldalainkon, de konkrét álomelemzéseket is bemutat.
Vágólapra másolva!

Az első álmodó: tizenhat éves lány

Egy strandon felém jön egy fiú, és én hirtelen felismerem. Megdobban a szívem. De nem értem, hogy kerül ide. Jó ideje nem is láttam. És nem tudom, most mi lesz.

(Az álom néhányszor visszatér, más helyszínekkel, de a lényege ugyanez: váratlan találkozás egy fiúval a múltból.)

A második álmodó: huszonhat éves önálló nő

Egy szórakozóhelyen az asztalunkhoz ül a régi barátom, és mintha akarna tőlem valamit. Dicséri az alakomat, megsimítja a karomat, táncolunk. Nem értem az egész helyzetet, hiszen már jó ideje szakítottunk. De most láthatóan újra összejövünk.

(Nagyon régen vége lett ennek a kapcsolatnak, nem is igen gondoltam már rá. Az álom után másfél héttel valóban összefutottam a sráccal, igaz egy buliban.)

A harmadik álmodó: harminckét éves, élettársi kapcsolatban élő értelmiségi nő

Bejön az irodába, ahol dolgozom, egy kollegám, akivel valaha együtt jártam, és azt mondja, hogy kezdjük újra. Én nem értem, hiszen már két éve egy másik nővel él, de azt állítja, hogy már éppen válófélben vannak, mert soha nem tudott engem elfelejteni.

(Azért feltűnt mostanában, hogy a büfében mostanában évődik velem, meg ugrat, viccelődik, és azt is mondta, hogy csinosabb vagyok, mint évekkel ezelőtt. Fogytam néhány kilót. És én sem tudom elfelejteni a vele töltött hónapokat, pedig azóta már több kapcsolatom is volt.)

Gondolatok az álmokról

Mind a három álomban közös az, hogy bennük egy-egy régi, már jó ideje megszakadt szerelem kísért, mintegy "szellemként "visszajár. A mindennapokban az álomgazdák ( első és második) már úgy érzik, rég túl vannak az egészen, érzelmileg nem érinti a lelküket semmi abból, ami a múltban történt.

Valójában sokáig szeretjük még azt, akit egyszer szerettünk. A fizikális síkokon
egyszerűbben megszakad valami, de a lélek finomabb szöveti síkján sokkal lassabban bomlanak szét a szálak. Egy közösen szőtt szőttest - a valahai együtt töltött napokat, hónapokat, esetleg éveket, az együtt megélt élményeket, érzelmeket kell szálanként szétfesletni, bontani.

Másrészt, aki egyszer bekerült a lelkünkbe, az lenyomatokat hagyott ott, és így örökre velünk marad. Akik napi szinten érintkeznek, találkoznak, munkájukból kifolyólag, azoknak ez az elszakadás talán még nehezebb.

Érdemes megvizsgálni álmodónként, hogy milyen energiát, jellemzőt hordoznak számukra ezek az álomalakok. Ugyanis az álmodó lelkében is meglehetnek ezek, és az álmodás idején, vagy kis idő múlva működésbe is léphetnek.

A második álomnál számításba vehetjük azt is, hogy jövő jelző volt, hiszen az álmodás után rövid időn belül valóban találkozott az álom gazdája a régi szerelmével.

A harmadik álom jelzi, hogy a férfi lelke még kalandozik az álmodó felé, ahogy az álmodóé is a férfi felé. A lélek lengedezik, csavarog, de hogy a valóságban, a hétköznapok síkján mi történik meg, és mi nem, az már nagyon sok tényező, alkalom, szituáció, sors, erkölcs...stb függvénye.

Tar Ildikó