Mindenkinek fontos az a bizonyos első

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.
Vágólapra másolva!

Szia!

A barátom egyetmista létére még nem volt nővel előttem. Engem viszont zavar ez a dolog, hiszen fiatal még. Ezt meg akartam vele beszélni, hogy mi lenne, ha most szüneteltenénk ezt a kapcsolatot, hogy kiélhesse magát, hiszen az biztos nem tenne jót a kapcsolatunknak, ha neki elfojtott, vagy titokban kiélt vágyai lennének.

Erre ő teljesen kiborult, hogy nem akarja ezt, mert ő csak engem szeret, ő erre nem lenne képes, ő csak velem akar lenni, és velem akarja leélni az életét. Számomra meglepő módon - mert ilyet még egyetlen fiútól sem láttam -, sírni kezdett. Ráadásul, ha megkérdezték volna, szerintem ki fakadna sírva először ilyenen, az biztos, hogy őt a legutolsó utáni helyre soroltam volna. De ez nemcsak nekem volt meglepő, hanem a barátainak is, akikkel még általános iskola óta ismerik egymást, mert az előbb említett kiborulásakor ők is ott voltak. Állítóleg kilencéves korába látták utoljára sírni, a nagypapája temetésén.

Amire kíváncsi lennék az az, hogy a fiúknak is ugyanolyan fontos az első, mint nekünk, lányoknak? Vagy csak a lányok kötődnek lelkileg az elsőhöz? Lehet, hogy a barátom emiatt kötődik hozzám ennyire? De mi van, ha ez nála csak hirtelen fellángolás, és később rájön, hogy nem is vagyok fontos neki? Vagy szerinted tényleg ennyire komoly számára ez a kapcsolat?

Drága!

Nem pontosan értem ezt a fölösleges aggódást. Úgy beszélsz, mintha már ki tudja, mekkora csalódások vagy komoly bajok történtek volna a kapcsolatotokban, ami miatt már képtelen vagy bízni a pasikban.

Én nem mondom, hogy nem lehetnek előtted rossz példák, amelyek másokat rendkívül bölcsekké tehettek, de az mégse a te életed, és nem a te kapcsolatod. Nincs két ugyanolyan ember, és nincs két ugyanolyan kapcsolat. Lehet, hogy miközben azt mondod, fiatal a pasid és tapasztalatlan, tök másra vágysz. Lehet, hogy csak ámítod magad valamivel, és abba kapaszkodsz, ami éppen a szemed előtt van. De az is lehet, hogy csak túl sok horror történetet hallottál, hasonló kapcsolatokról. Ne agyalj hülyeségeken, inkább próbáld jól érezni magad és légy boldog.

Más. Mindenkinek fontos az a bizonyos első. Az első fog, az első csók, az első szex, az első szerelem, az első csalódás, az első szakítás, az első Kraft Werk lemez, stb. Ez mind egy családba tartozik. Ilyeneket te is fel tudsz sorolni és nagyon komolyan gondolod, hogy ezek meghatározói az életednek. Miért gondolod, hogy ez mással nem így van?

Csókollak: a Facér Pasi