Egy idegen férfi beindítana újra

Vágólapra másolva!
Hogyan lehet egy hosszú távú kapcsolatban újra és újra felkelteni a vágyakat? Mire figyeljen egy kamasz fiú, ha semmi tapasztalata nincs, de az iskola legszebb lányát kell elcsábítania? Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen szőrteleníteni az intim helyeken? Mire vágyik egy állapotos nő? Létezik olyan nő, aki nem képes a hüvelyi orgazmusra? Tóth Emese orgazmus-tanácsadó válaszol.
Vágólapra másolva!

Érdekes kérdés merült fel bennük a párommal. Minden nő képes a hüvelyi orgazmusra? Ha nem, mi az oka?

A párom szerint minden nő alkalmas rá, ő állítólag az eddigi partnereit eljuttatta odáig. Nekem a kifejezés is furcsa, hogy megtanította őket rá, de lehet, hogy így van.

A kérdésfeltevésből nyilván kiderült, hogy én csiklóélvező vagyok, ami nem jelenti azt, hogy a hüvelyi szeretkezés nem jó, sőt, de az orgazmus a csiklón keresztül jön.

Az én véleményem egyébként ebben a témában az, hogy a nők igen nagy százaléka semmilyen orgazmusig nem jut el, nemhogy a hüvelyi orgazmusig.

A kapcsolatunk elején voltak próbálkozások a hüvelyi orgazmusra, de nem jött össze. A párom nem nagyon hitte el, hogy én erre még soha nem voltam képes. A jelenlegi párom előtt 7 évig élettársi kapcsolatban éltem valakivel, aki szintén azt állította, hogy a hüvelyi orgazmus igenis kötelező.

Szóval mi az igazság ezzel kapcsolatban? Én lennék az abnormális, vagy nem mindenki rendelkezik ezzel a képességgel vagy testrésszel, ami a hüvelyi orgazmushoz szükséges?

Minden normális nőnek lehet bármilyen orgazmusa, még azoknak is, akik egyelőre nem is élvezik a szexet. A hüvelyi orgazmus annak a nőnek fontos, aki szereti a péniszt. A férfinak azért fontos, mert a péniszével szeretné elvinni a nőt. A pénisz ugyanis a férfiasság legfőbb vagy végső eszköze. Ez nemcsak elképzelés a férfi részéről. A pénisz ugyanis akkor működik ereje teljében hosszú távon is, ha működtetője női orgazmusok kiváltására is tudja használni. Enélkül leépülés következik be, mert az önkielégítés rutinja és a problémás szex megölheti. A rutin ugyanis kizárja az élvezetet - ahol alapfeltétel a meglepetés -, a partneres bajlódás pedig indukálja a férfi korlátozódását és pszichés, esetleg fizikai leterhelődését.

Az nem igazolja a női orgazmus hiányát, hogy ma még sok nő nem éri el, csupán azt mutatja, hogy sok nő akadályoztatva van az elérésében.

Ezek az akadályok megoldhatók, és az orgazmus minden fajtája elsajátítható. Egyik fajta orgazmus sem fontosabb a másiknál, a lehetőségek spektrumát érdemes szélesíteni a fejlesztésekkel. Egy nő akkor él úgymond teljes szexuális életet, ha képes bejárni a szexuális spektrum szélesebb területét, és élvezni azokat: a sokféle orgazmust, a megelőző élvezeteket, az utána fellépő következményes jóléti állapotokat, a női megújulást.

Az orgazmust alapvetően négy szakaszra osztják, az évszakokhoz hasonló struktúrát kapunk így:
1. vágy (tavasz)
2. készenlét (nyár)
3. orgazmus (ősz - eredmények learatása)
4. lenyugvás vagy inkább felkészülés a további életre (tél).

Jobban megérthető, hogy mit jelent az orgazmus, ha a folyamat szakaszait részletesebben szemléljük. Ez esetben a következőképpen alakulnak a szakaszok (a fenti 4-be is beilleszthetően):

1. aktuális alapállapot (egyéni és pillanatnyi jellemzői is vannak)
2. gerjesztődési szak (univerzális stresszállapotról van szó, még nem erotikus - ez a szak lehet nagyon rövid is)
3. erotikus izgalom elérése
4. élvezeti hullámok áramlása, plusz erős fizikai kapcsolat vágya a konkrét partnerrel (erős partnerfüggés)
5. felszabadulás érzése (nem partnerfüggő állapot) vagy nevezhetjük a zavartalan kéjelgés szakának
6. összpontosított állapot elérése (beszívódás-érzés)
7. orgazmus - kisülés (kirobbanásérzés)
8. új állapot (aktívabb, sugárzóbb, szabadabb, alkalmazkodóbb és teherbíróbb állapot, mint a korábbi volt).

A zavar vagy elégtelenség egészséges nőnél gyakran az 5. szakaszban gátolja meg a továbbhaladást. Mondják: nem tudnak ellazulni.

Így nem érik el az új állapotot, ami a nőnek személy szerint is fontos.

Az orgazmus sokféle, nincs két egyforma. Az ingerlés módjától és helyétől is függhet, a partnerek viszonyától is, az aktuális lehetőségektől is, az időtől is, a kényelemtől is, a tapasztalattól is, hogy milyen lesz éppen akkor. A kiváltás lehetősége univerzálisan nem ezektől, csupán a folyamat végbemenetelétől függ. Fontos paraméterei ennek a dinamika, a kezdeti állapot, a kontaktus erőssége és a partnerek saját minősége, amit hoznak az aktusba. Hogy ezt a saját egyedi minőséget gyengén vagy erősen tudják kihozni magukból, az egy határig nem gátolja az orgazmust, legfeljebb rontja a dinamikát és így az orgazmus minőségét is. Ha gyenge, lehet, hogy nem lesz elegendő a teljes kielégüléshez, ha túl erős, akkor az együttműködésükben keletkeznek zavarok, elnyomó viszonyok.