Györgyi, a talpraesett

Vágólapra másolva!
Györgyi női név a görög Georgiusz névből ered, illetve annak latin formájából. Jelentése: földműves, gazdálkodó. A Györgyi nevet viselő hölgyeknek elsősorban fejlett a szépség és harmónia iránti érzékenységük. Ezért mind magatartásuk, mind külső megjelenésükben igyekeznek képviselni a harmóniát.
Vágólapra másolva!

Személyiségükre a határozottság, a biztonságra és állandóságra való törekvés a legjellemzőbb, amelyet mindig két irányból közelítenek meg. Elsősorban az önálló anyagiak megteremtése az, amely motiválja őket. Ez azért fontos számukra, mert szeretik és élvezik az életben a jó dolgokat, amelyhez azonban sok-sok pénz szükséges.

A másik fontos pont az életükben, ahol a biztonságot keresik, az a párkapcsolat. Általában hűséges típusok, még akkor is, ha a másik félre lép, hiszen gyakran olyan erősen kötődnek szerelmükhöz, hogy nagyon nehezen képesek elszakadni a tőlük. Számukra az igazi megpróbáltatás mindig az jelenti, ha megváltozik vagy megszűnik egy olyan terület az életükben, amelyhez érzelmileg kötődik. Ezek a változások még akkor is nehézséget hoznak, ha ők maguk kezdeményezték (Például: költözés.)

A Györgyi nevet viselő nők alapvetően nagyon kommunikatív, kíváncsi, információra éhes emberek, akiket nagyon foglalkoztatnak a miértek. Mindenben keresik az értelmet, igazi racionálisan gondolkodó hölgyek. Számukra csak az létezik, amit látnak, hallanak, amit tapasztalhatnak. Éppen ezért elég nehéz meggyőzni őket bármiről is, ha már egyszer kialakult a véleményük. Meghallgatják ugyan mások meglátásait, talán még tanácsaikat is, de mindig úgy cselekszenek és döntenek, ahogy ők akarnak. Makacsságuk, elszántságuk, határozottá, gyakran meggyőzhetetlenné teszi őket. Ezt a fajta stabilitást azonban az emberek nagyon kedvelik, ezért nagyon sok barátjuk lehet.

S mivel a Györgyi nevet viselő hölgyek is vágynak a társaságra a tartalmas, értelmes beszélgetésekre, ezért mindig nyitottak mások felé. Nyitottságuk és közlésvágyuk azt eredményezi, hogy szeretnek vagy szeretnének szerepelni. Ezért minden olyan tevékenység, amelyben szükség van a forma és harmónia iránti érzékenységükre, vagy amelyben információkat adhatnak át, illetve közvetíthetnek, esetleg olyan hivatás, ahol mások anyagi javaival, vagy mások biztonságának megteremtésével foglalkozhatnak, igazán nekik való kihívásokat hozhatnak számukra.

A Györgyi nevet viselő nők igen talpraesett hölgyek, éppen ezért hamar megkedvelik őket. Közlésvágyuk olykor tudálékosságba, tökéletességre való törekvésük kötözködésbe, állandó elégedetlenségbe nyilvánulhat meg. Persze nemcsak másokkal, de önmagukkal szemben is elégedetlenek lehetnek, főleg ami a külső megjelenésüket illeti. Nagyon gyakran előfordulhat, hogy önfelfogadási problémával küzdenek, amelyek a megfelelni vágyásukból és a maximalizmus a tökéletesség iránti vágyukból fakad. Ezért előfordulhat, hogy állandóan fogyókúráznak, folyton változtatják hajszínüket vagy annak formáját, mert mindig találnak magukon valamit, amit feltétlenül tökéletesíteni kell elégedettségük érdekében.

Pogonyi Edina