A szőnyegtől a keleties kiegészítőkig

Vágólapra másolva!
Milyen szőnyeget vegyünk az étkezőasztal alá? Milyenre fessük a konyhát, ha gombhoz kell kabátot venni, azaz már megvannak az új bútorok? Össze lehet-e illeszteni a modern enteriőrt a keleties kiegészítőkkel? Olvasóink kérdéseire Budai Renáta lakberendező válaszol.
Vágólapra másolva!

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy az étkezőasztal (és részben a székek) alá milyen szőnyeget tegyek, ami bírja a strapát, könnyen takarítható és persze olcsó. A szín megválasztásában is bizonytalan vagyok: a székek világos bükk színűek, az asztal és a többi bútor a nappaliban fenyő. A fal vaníliasárga. A székek kárpitja pedig vöröses-bordó, nagyon kevés elszórt sárgás mintával.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Amit ön kérdez, az egy állandó lakberendezési kérdés. Otthonosabb, puhább érzés, ha az étkező alá szőnyeget teszünk, de szinte mindig felmerül a takaríthatóság kérdése. Az általános értelemben vett "perzsa jellegű, szőrös" szőnyegek nagyon nehezen takaríthatóak, a szőrök közé bejutó morzsákat nagyon nehéz eltávolítani, ezért ha egy mód van rá, általában nem javasolt a szőnyeg alkalmazása.

Forrás: [origo]

Ez a szizál szőnyeg méretre rendelhető



Viszont ha mégis ragaszkodik hozzá, a mellékelt képeket látható, természetes alapanyagokból készült szőnyegek valamelyike megfelelő lehet. Vannak fix méretben (140x200 cm-es) kaphatók, a szizál szőnyeg pedig méretre rendelhető.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Ezek a szőnyegek könnyen takaríthatók, természetes fa vagy tengeri fű vagy gyapjú alapanyagokból készültek, és a hozzájuk tartozó bordűr általában választható színű és mintázatú. Ez utóbbi szőnyeg ügyében látogasson el a www.naturflor.hu weboldalra, itt megtalálja a szőnyegek pontos leírását, a fotókat az elCastillo Spanyol bútorszalonban készítettem.