Ellentmondás az európai és a védikus építészet között

Vágólapra másolva!
Miért is olyan fontos, hogy - az európai építészeti kultúrával ellentétben - kellő figyelmet fordítsunk otthonunk északi, északkeleti és keleti részére? Ez az a néhány égtáj, amelynek a minőségét - talán a kevés napfény miatt - Európában elhanyagoljuk, pedig otthonunknak ezek azok a területei, amelyek különösen nagy hatást gyakorolnak ránk életünk minden területén.
Vágólapra másolva!

A vaszati első energetikai törvénye szerint a Földünkön van egy általános energiaáramlás, melyek iránya északról dél felé és keletről nyugat felé tart. Ez az energiaáramlás párhuzamos a sokak által jól ismert Hartmann vonalakkal. Az északról és keletről érkező organikus és szoláris életenergiák északkeleten találkoznak, majd az egyesült energiák délnyugat felé tartanak. Európai építkezési szokásaink sajnos figyelmen kívül hagyják ezeket az energiaáramlásokat, így nagyon sok olyan épületet találunk, ahol északon északkeleten egyáltalán nincs ablak, ráadásul ide kerülnek az elhanyagoltabb funkciók: a raktárak, lomtárak, a vécé. Ha építészeink tudnák, hogy milyen sokbetegséget, szenvedést, sikertelenséget el lehetne kerülni, ha jobban odafigyelnénk arra, mi kerül e különösen érzékeny területre, minden bizonnyal másképp terveznék a házakat.

Forrás: www.livingconcepts.com

Európában nagyon sok olyan épületet találunk, ahol északon, északkeleten egyáltalán nincs ablak, pedig ezen égtáj minősége komolyan befolyásolja a jövőnket


Nézzük meg először, hogy mit is okoz, ha nem megfelelően használjuk az otthonunk északi részét! Ha a ház északi részén nincs ablak, ide került a raktár, a vécé, ezzel megsértjük az organikus - nőnemű - életenergiák útját, valamint gyengítjük az északon uralkodó Merkúr bolygó erejét is. A következmények pedig: pénzügyi problémák, kommunikációs és tanulási zavarok. Idegi problémákat, gyakori torokfájást, vérszegénységet is tapasztalhatunk. Az észak problémái lassítják a betegségekből való felépülést és a testi fejlődést is. Az ilyen lakásokban élő egyedülálló férfiak nehezebben találnak párt maguknak, a hölgyek pedig nehezen találják a helyüket.

Mit tehetünk? Ha módunkban áll, tervezzünk ide szép nagy ablakot, vagy akár a főbejáratot, de semmiképpen ne itt legyen a vécé. Ha erre már nincs lehetőség, tegyünk ide minél több - kis növésű - zöld növényt, zöld dísztárgyakat, vizet ábrázoló képeket, vagy akár egy akváriumot. A kertben jó helye van északon egy tónak.

Nagyon sok olyan ügyfelem, akiknek a lakás keleti részén voltak problémái, a karrierjük megtorpanásáról, a lendület, a lelkesedés elvesztéséről számoltak be. Az ilyen otthonokban élők gyakrabban betegszenek meg, csökken az általános erőnlétük és vitalitásuk, gyakoribbak náluk a szív és érrendszeri betegségek, a szemproblémák. Magányosan élő hölgyek nehezebben találják meg életük párját, a férfiak pedig gyakran "elmenekülnek" az ilyen otthonokból. Tegyük lakásunk keleti részét "napsütötté" azáltal, hogy a Nap vidám színeit használjuk itt, és lehetőleg ne zsúfoljuk tele nehéz bútorokkal! Nagyon szerencsés, ha ide kerül a nappali, a dolgozó vagy a főbejárat.