Apró, kis titkok a kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket! 
Vágólapra másolva!

Szia!

Én egy 23 éves lány vagyok. Van egy kétéves kapcsolatom. Nemrég rájöttem, hogy a barátom beregisztrálta magát egy internetes társkeresőbe. Persze azonnal szakítottam vele. Az ő válasza erre az volt, hogy másnap megkérte a kezem. Kérdésemre, hogy mindezt miért csinálta, azt válaszolta, hogy csak kíváncsi volt, kik írnak majd vissza neki, és nem is válaszolt volna a levelekre, csak engem szeret, és nincs semmi olyan problémája velem, amiért másik társat szeretett volna keresni.

A kérdésem az volna, hogy mi lehet az igazi oka ennek az egésznek? Korábban volt egy komoly kapcsolata, ahol 8 hónapig csalta a barátnőjét, tehát hajlamos a párhuzamos kapcsolatra... elképzelhető, hogy most is ilyen szándéka lett volna?

Egyébként a kapcsolatunk harmonikus, együtt élünk már 1 éve, csak időnként szoktunk veszekedni, akkor viszont több napig is eltart a harag. Múlt évben volt olyan, hogy 3 hétig nem beszéltünk egymással, majd újra kibékültünk.

Nagyjából ez a probléma, bármit gondolsz, kérlek, írd meg, mert szeretném tudni, hogy mi lehet a háttérben egy ilyen esetben.

Kedves!

Nincs két ugyanolyan kapcsolat, így arra sincs semmilyen bizonyítékod, hogy valóban hajlamos arra, hogy minden barátnőjét megcsalja. Nem tudhatod, hogy abban a kapcsolatban milyen problémák adódtak, amiért megcsalta a barátnőjét.

Amúgy az internetes társkeresőkre mindenki a kíváncsiság miatt megy fel. Ez azonban csöppet sem jelenti azt, hogy másra vágyna. De fontos, hogy az embernek legyenek apró titkai, amelyek csak az övéi, és senki nem tud róla. Egy nőnek egyáltalán nem kell mindent megtudnia a pasijáról - hozzáteszem, a pasinak sem - sőt! Meg kell hagyni a másiknak a belső szabadságot. Mire mennénk titkok nélkül? Gondolj bele, te sem mondod el minden egyes alkalommal, hogy megtetszett egy pasi vagy csak szexisnek találtad a fenekét. Ez a te kis világod, amihez senkinek semmi köze. Így kellene látnod a pasid kis kíváncsiságát is.

A kapcsolatokban a veszekedések normálisak. Ha az emberek egymás mellett élnek, egyértelmű, hogy nem lehet súrlódások nélkül meglenni. A testvérek is veszekednek, pedig annál erősebb kötődés nem nagyon van. Szerintem a szerelem ahhoz képest csak egy rövid ideig tartó kis gyertyaláng, de mégis működik. A bizalomra épül, amely a szerelem elmúltával is együtt tartja a párokat, és továbbra is szerethetik egymást.

Remélem sikerült rámutatnom, mennyire másképpen is láthatod a dolgokat. Nyiss egy kicsit, és légy megértőbb, hiszen mindannyian ugyanazt akarjuk: boldognak lenni. Az ilyesmit nem lehet dacból, önös célok erőltetésével elérni.

Csókol a Facér Pasi