A vőlegényem nem ért szót az anyukámmal

Vágólapra másolva!
Tanácsadónk Szendi Gábor klinikai szakpszichológus. Ha szeretnéd megosztani valakivel gondjaid, tanácsot szeretnél kérni, fordulj hozzá e-mailben.
Vágólapra másolva!

Kedves Szendi Gábor!

Két éve vagyok együtt a barátommal, immár vőlegényemmel. Ez év őszére tervezzük az esküvőt. Köztünk, úgy érzem, minden rendben van, viszont a párom az én anyukámmal nem igazán tud kijönni. Volt két nagy vitájuk, sajnos már a bemutatkozó találkozás is rosszul sikerült. Az anyukám véleménye elég lesújtó lett a kedvesemről, aki, kimondom őszintén, ugyanúgy hozzájárult ehhez, mint az anyám. Azóta nem javul a kapcsolat. Viszont én nagyon szeretem az édesanyámat. Nagyon-nagyon szeretek vele lenni, ezért eddig ezt úgy oldottuk meg, hogy én hétvégénként egyedül mentem haza, péntek estétől vasárnapig otthon voltam és vasárnap déltől péntek estig meg a kedvesemmel.
Viszont ez esküvő közeledtével, pláne utána nem megoldható. A párom azt mondja, semmi probléma, ő jön velem, amikor csak akarom a szüleimhez, de nélküle nem mehetek már napokat semmiképp haza. Viszont én se vágyom arra a feszültségre, amit ők ketten egymással produkálni tudnak. Nem tudom, mit csináljak! Ön mit tanácsolna?