Genovéva élvezi az életet

Vágólapra másolva!
A Genovéva nevet viselő nők hihetetlen lendületükkel és optimizmusukkal bűvölik el környezetüket. Jókedvű, jó humorú emberek, akik nagyon szeretik és tudják is élvezni az életet. Az élet dolgait megfelelő könnyedséggel kezelik, nagyon ritkán aggódnak a jövő miatt, sokkal inkább élnek a mának és élvezik az édes élet minden pillanatát.
Vágólapra másolva!

A Genovéva női név bizonytalan eredetű és jelentésű. Talán kelte (gall), esetleg germán eredetű. Az első névelem jelentése feltehetően: nemzettség, a másodiké: asszony.

A Genovévák reménykedve és bizakodóan élnek és optimizmusukkal, pozitív gondolkodás módjukkal képesek a környezetükre is pozitív hatást gyakorolni. Nagyon sok dolog iránt érdeklődnek, éppen ezért eléggé nyugtalan és kíváncsi emberek. Vidám természetüknek köszönhetően hamar a társaság kedvenceivé válnak.

Nemcsak vidámságuk, de igen gyakran műveltségük, tudásuk által is kivívják környezetük elismerését. Talán ennek örülnek a legjobban, hiszen a tudás számukra nemcsak magabiztosságot jelent, de kicsit erősíti a kiválasztottság érzését is. Gyakran lehet az az érzésük, hogy különleges szerepük van a társadalomban, éppen ezért szellemileg mások felett állónak gondolhatják magukat. A Genovévákat általában nem a hétköznapi tudás, sokkal inkább a magasabb megismerés az ideák és az eszmék világa foglalkoztatja. Talán ezért van az, hogy gondolkodásmódjukra is a távlatok a jellemzőek. Alapvetően a szintézisek emberei, akik nem szeretik a részleteket, éppen ezért kudarcaik oka gyakran az lehet, hogy az apróbb részletek elkerülik a figyelmüket.

Érzékenyek a társadalmi igazságtalanságokra, amely igazságtalanságok gyakran sértik humanista felfogásukat. Temperamentumuknak köszönhetően - az igazságtalanságok okán - nem rejtik véka alá véleményüket, amelyeket nem mindig sikerül megfelelő formában kifejteniük. Az igazság nevében és oldalán gyakran olyan kijelentéseket engedhetnek meg maguknak, amelyek mások számára sértőek.

A Genovévákban mégis tiszteletre méltó az a tulajdonság, ahogyan mások védelmében tudnak szót emelni, vagy éppen képesek mások érdekeit védeni. Nemcsak humanizmusokról ismerhetjük meg a Genovévákat, hanem érzékenységükről is. A Genovévák számára nagyon fontos a szülői ház, a családhoz, az otthonhoz való kötődés. Általában az édesanyához fűződő viszonyukra nem a hagyományos anya-lánya kapcsolat a legjellemzőbb, hanem ebben a kapcsolatban megélt a szabadság és a barátság. Előfordulhat, hogy az anyát és az anya életét példaképnek tekintik.

Természetesen bárhogy is alakuljon az édesanyával való viszonyuk, a Genovévák nem tartják tehernek a családot, sokkal inkább élvezik, ha gyermekeik születnek, és próbálják őket arra nevelni, hogy minél több dolgot ismerjenek meg a világból, élvezzék és szeressék az életet. Mivel eleven, nyughatatlan típusú hölgyek, ezért a mozgás a sport, a kirándulás gyakran lételemük lehet.

Pogonyi Edina