Hogyan köthetek magamhoz egy szabadlelkű férfit?

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.
Vágólapra másolva!

Szia Facér Pasi!

47 éves "facér" nő vagyok, azt mondják, elég jól nézek ki, a férfiaktól mégis félek, a múltbéli tapsztalataim alapján. Röviden magamról, hogy érthetőbb legyek: 27 évvel ezelőtt Olaszországban férjhez mentem, 8 hónapra rá férjem autóbalesetben meghalt. Volt két élettársi kapcsolatom, több mint tíz évig egy magyar, és pár évig egy olasz férfival. Azóta egyedül élek.

Most a neten való chatelések merítik ki számomra párkapcsolatot. Egy hónapja megismerkedtem egy nagyon értelmes kedves délolasz filozófus tanárral, neki is meghalt a felesége, kvázi sorstársaknak érezzük magunkat. Nagyon jól érezzük magunkat egymás társaságában, kétnaponta beszélgetünk több órát telefonon, tehát a virtuális életet behoztuk a lakásunkba.

A férfi szabad akar maradni, nem bírja elviselni a kötöttségeket, ahol érzi a korlátokat, onnan menekül. Sok viharos veszekedést megéltünk már ez alatt a rövid idő alatt, most ismét folytatjuk a kapcsoltot " mint barátok". Ennek ellenére nemrég meghívott magához, nézzem meg azt a vidéket, ahol ő él.

Természetesen a levegőben mindketten érezzük, hogy nem csak barátok vagyunk. Nekem ez az ember kihívás, azontúl, hogy nagyon jól érzem magam a társaságában. Voltak már olyan viharos levélváltásaink is, amikor közölte, ha egy rendes nő lenne mellette, akinek a társaságában jól érzi magát, akkor még belőle is lehetne egy kellemes társ, de neki abban a nőben ezer százalékig biztosnak kell lennie. Tegnapi telefonbeszélgetésünkkor közölte, hogy maximálisan bízik bennem.

Már azt is mondta, hogy 3 év múlva, ha nyugdíjas lesz, szeretne átjönni Magyarországra élni, a téli hónapokat meg kint tölteni, mert a hideget nem szokta meg.

Szeretném "betörni", mert lehetséges, hogy részemről már többről van szó, mint barátság. Mi a véleményed? Lehetséges-e ez, vagy hiú ábránd a részemről?

Kedves Evelin!

Meggyőződésem, hogy lehetséges a hadművelet sikeres végrehajtása, de villámháborúra ne számíts!

Összefoglalva: a kiszemelt célpont tehát egy független férfi, aki meg akar bízni egy nőben. Nos, ha ez utóbbi könnyű lenne, már rég nem lenne független... Ez azt jelenti, hogy a bizalom - a 100%-os bizalom - kiépítéséhez idő és áldozat kell. De te akaratos vagy és mindenképpen végig szeretnéd járni ezt az utat.

Szóval semmiképpen se tegyél le a tervedről, hiszen amit akarsz, az tulajdonképpen az ő vágya is. És úgy tűnik, ki is jöttök egymással, eltekintve a dél-olasz temperamentumnak megfelelő hangos civódásoktól. A személyes együttlét mindenképpen hozzájárulhat ahhoz, hogy még jobban megismerjétek egymást és összecsiszolódjatok. A mediterrán vidék pedig gyönyörű keretet adhat a kapcsolatotoknak!

Azt javaslom ugyanakkor, hogy ne feszítsd túl a húrt, ne akarj mindent azonnal. Hiszen alig egy hónapja, hogy ismeritek egymást. Ez még nem jelenthet elég alapot a közös jövő tervezéséhez. Inkább élvezzétek az egymásnak adott szép élmények varázsát és adjatok időt, türelmet, meghittséget és biztonságot egymásnak - hiszen erre van szükségetek. Szurkolok nektek.

Puszi.
Facér Pasi