Minden évszakban egészségesen

Vágólapra másolva!
Bár a természet megajándékozott minket néhány verőfényes őszi nappal, egyre gyakoribbak lesznek az esős, ködös, hűvös napok. Sokan kedvetlenebbek, feszültebbek a napsütés hiánya és a hideg miatt, és gyakrabban előfordulnak a megfázásos, fertőzéses megbetegedések is. Vajon tehetünk-e valamit otthonunkban annak érdekében, hogy a hűvös, ködös novemberi napokon is megőrizzük egészségünket? 
Vágólapra másolva!

Korábban már beszéltünk arról, hogy milyen szoros összefüggés van otthonunk energiái és egészségünk között. Egészségünk megőrzése - vagy esetleg a gyorsabb gyógyulás - érdekében fokozottan oda kell figyelnünk lakásunk azon égtájaira, ahonnan a pozitív életenergiák érkeznek. Északról érkeznek az organikus életenergiák, melyek zavarai gyengítik az immunrendszert és a vitalitásunkat, valamint nehezebben tudunk kilábalni a betegségünkből. Hasonló eredményt hoz az is, ha a keletről érkező szoláris életenergiák gyöngülnek. E két fő életenergia északkeleten egyesül, ami jelen esetünkben azt jelenti, hogy az északkeleti vaszati-problémák tovább fokozzák egészségi problémáinkat.

Melyek az egészségre ártalmas hatások?

Nézzük meg, hogy mi az, ami kedvezőtlen északon, északkeleten és keleten! Kedvezőtlen, ha házunknak ez a része ablaktalan, zárt, sötét, szűkös, kívülről nagy fákkal, esetleg hegyekkel blokkolt, vagy itt helyezkedik el a lomtár, szeméttároló, vécé, esetleg rendetlenség van ezen a helyen.

Az immunrendszert az észak és kelet problémái gyengíthetik

Ahogy már említettem, ilyenkor ősszel gyakrabban előfordulnak megfázásos, lázas betegségek. Vajon melyik égtájat tehetjük ezért felelőssé? Immunrendszerünk legyengülését elsősorban lakásunk északi és keleti részének problémái okozzák. Az észak minőségére azonban "duplán" is oda kell figyelni, mivel annak problémái elősegíthetik például a torokfájást, vagy a tüdő megbetegedéseit. Lakásunk déli részének rendellenességei pedig különböző fertőzéseket, meghűlést, lázat okozhatnak. Láthatjuk, hogy a megfázás, influenza vagy a tüdőgyulladás kialakulása szoros kapcsolatban lehet az észak-dél tengely minőségével. Otthonunk déli részére tegyünk minél több nehéz tárgyat, szekrényeket, nagy növényeket, hogy egy kicsit leterheljük ezt az égtájat. Kedvező itt a hálószoba, de akár a raktár is.