Inspiráló lakások, kiegyensúlyozott otthonok

Vágólapra másolva!
Ha fehér lesz a konyhabútor, milyen legyen a csempe, a munkapult, a mosogató és a fal színe ahhoz, hogy ne egy kórház jusson róla eszünkbe? A sötétbordó bőr ülőgarnitúrához milyen színű fal és bútorok illenek? Milyen meleg szín megy a kékhez, ha nem akarunk túlságosan harsány szobát? Budai Renáta lakberendező válaszol.
Vágólapra másolva!

Kedves Renáta!

Segítséget szeretnék kérni a konyhánk felújításához. A gond az, hogy csak részfelújítás lesz. Ugyanis van egy konyhapult, ami fehér, párhuzamosan a most felújítandó konyhaszekrénnyel. Ez minden körülmények közt marad. Nem festhető.

A színekkel kapcsolatban vagyok bizonytalan. Ha fehér lesz a konyhabútor - ami nekem tetszik, bár nem az igazi -, milyen legyen a csempe, a munkapult, a mosogató színe? A falat sárgára tervezném.

A másik probléma, hogy lakótelepi lakásban lakunk, kevés fény jut a konyhába, keskeny ablak van. Sötét színeket nem merek használni, így is elég sötét van. Ha pedig minden fehér, akkor kórház hangulat lesz... Ugye milyen nehéz, pedig csak egy kis konyha?!

Kedves Orsi!

Leírása alapján valamilyen meleg árnyalatú, "földszín" lenne az ideális. Lehet ez okker, narancs, barnás árnyalat, de talán legegyszerűbb, ha valamilyen terrakotta burkolatot választ. Nagyon sokféle csempe és járólap található az üzletekben, különböző minőségi- és árkategória közül választhat. Munkapultot is könnyen talál a kiválasztott burkolathoz, hiszen akár valamilyen "fa-dekoros" vagy "kő-utánzatú" munkalap jól illeszkedik a
terrakottás burkolatokhoz. Vigyázzon, meleg árnyalatot válasszon!

Üdvözlettel: Budai Renáta

***

Szia Renáta!

Most vettünk házat, és tavasszal felújítási munkákba kezdünk, és volna egy
kérdésem.

Kaptunk ajándékba egy sötétbordó bőr ülőgarníturát, amit természetesen a nappaliban akarunk elhelyezni. Szeretnék szalagparkettát, szép színes falat, megfelelő bútorokat hozzá.

Mit javasolsz? Milyen árnyalatú legyen a parketta, milyen színű legyen a fal? Fehéret semmiképp nem szeretnék. Milyen stílusú és színű bútorok illenének hozzá?

Gondolom, nem egyeszerű a válasz, hisz nem látod a bútort, a szobát. A szoba négyzet alakú, a garnitúra is egyszerű, olyan mint egy átlagos bőr ülőgarnitúra. Fiatalos, divatos stílust szeretnénk.

Kedves Janka!

Nagyon nehezet kérsz tőlem. Az egy dolog, hogy az ülőgarnitúrát nem láttam, rólatok sem tudok semmit. Hogyan éltek, mi az, ami fontos nektek, van-e gyereketek? A nappali nyugalmat, relaxálást nyújtson, vagy inspiráljon? Bulikat szoktatok rendezni, vagy az otthon inkább a sok embertől, külvilágtól való elzárkózást jelenti számotokra? Milyen típusú emberek vagytok? Nyugodt, kiegyensúlyozott, vagy kirobbanóan vidám, harsány? Fontosak-e a divat, a trendek, az aktuális irányzatok az életetekben? Vagy inkább gazdagságot, alaposságot mutasson a lakás? Vonzódtok-e a művészetekhez? Mi áll közelebb hozzátok: a high-tech üveggel és fémmel, vagy a rusztikus, kicsit "goás", afro-stílus? Vagy inkább a japános?

Szóval egy kicsit többet kellene tudnom rólatok ahhoz, hogy értékelhető, valódi tanácsot tudjak adni, amit valóban szívesen fogadtok majd, és tényleg tetszeni fog a közösen kialakított végeredmény.

Várom rövid bemutatkozó leveleteket, és egy picit bővebb leírást a kanapéról (szögletes, vagy gömbölyded, könnyed, vagy talán súlyosabbnak mondható), és biztosan megtaláljuk a nektek legjobban tetsző színharmóniákat, stílust!

Üdvözlettel: Budai Renáta