Teréz, a magabiztos

Vágólapra másolva!
A Teréz nevű hölgyek talpraesett, kíváncsi emberek, akik nagyon hamar képesek szerelemre lobbanni a "tökéletes férfi" iránt, de lelkesedésük hamar alábbhagy. Nagy az önbizalmuk, sokszor gondolják azt, hogy az igazság birtokában vannak.
Vágólapra másolva!

A Teréz nevet viselő hölgyek alapvetően lendületes, talpraesett, nagyvonalú emberek, akik a legtöbb dologba óriási lendülettel vágnak bele. Képesek egy-egy új dolog iránt óriási lelkesedést mutatni és másokat lelkesíteni. Azonban ez a tűz igen hamar megszűnik, egészen pontosan más dolog iránt lobban fel újra. Képesek igen gyakran változtatni a lelkesedésük tárgyát.

Kíváncsi emberek, ismereteik azonban nem mindig teljesek, mégis annak a kicsinek a birtokában is magabiztosságot mutatnak. A párkapcsolatban is jellemző ugyanez a tűz, ez a lendület. Nagyon hamar szerelemre lobbannak, és óriási hőfokon égnek a szerelmük iránt. Azonban annak a férfinak, aki meg akarja hódítani a Teréz nevű hölgyek szívét, rengeteg pozitív tulajdonsággal kell bírnia. Így például: jó humorú, nagyvonalú, és mindenek felett minden iránt érdeklődő, tájékozott ember benyomását kell, hogy keltse, hogy szívüket meghódítsa.

Az anyagiak nem tartják fogságban a Teréz nevű hölgyeket. Szeretik az anyagiakat megszerezni, de nem tartogatják, rakosgatják, sokkal inkább képesek mindenfélére elszórni, ám ettől nem támad rossz érzésük, hiszen ha nincs pénzük, akkor is képesek benne hinni, hogy amire kell, addigra megteremtődik. Ezért az anyagiakkal könnyelműen bánhatnak.

Gyakran az öltözködésük feltűnő lehet. Vagy nagyon elegáns vagy nagyon lezser, de mindenképpen felfigyelnek rájuk. Nagy az önbizalmuk, sokszor vélik, hogy az igazság birtokában vannak. A tudást nagyra értékelik és ők maguk is igyekeznek a tájékozott ember benyomását kelteni.

Teréz nevet viselőkre azonban nem csak a nagyvonalúság, hanem a szociális érzékenység is jellemző. Nagyon szeretnek szeretni és szeretetet kapni. Ha igazán a szerelem bűvöletébe esnek, képesek a párkapcsolat érdekében áldozatokat hozni. Fontos számukra a párkapcsolat, vagy a külvilág visszajelzése.

A Teréz név azonban nemcsak nagyvonalúságot, de nagyon sokszor nagyon szorgalmas és aprólékos nőt mutat. Ez a másik véglete a Teréz nevet viselőknek. Ők a munkában a szolgálatban látják az önmegvalósulásukat, éppen ezért gyakran válnak a hivatásuk rabjává. Kiváló kritikusok, elemzők lehetnek, akiknek az analizís és a szintézis is egyensúlyban van.

Érdekelhetik őket a különböző filozófiai irányzatok, a vallás, vagy a külföldi kultúrák. De ugyanilyen érdeklődéssel fordulnak a természet irányába is, ezen belül pedig a modern és egészséges táplálkozás, természetes életvitel az, ami igazán közel áll hozzájuk. A természet szeretete nemcsak a természetesség iránti vonzódásukat, de az állatok iránti szeretetüket is megmutathatja. Környezetvédelem igazi élharcosai lehetnek.

Olyan hivatásokban tudnak kiteljesedni, amely vagy kötődik a magasabb megismeréshez, filozófia, vallás, vagy különböző módon külföldhöz és az utazásokhoz van köze. De megtalálhatjuk őket az egészségügyben, vagy dolgozhatnak menedzserként, divatszakemberként is.

A Teréz nevet viselők vagy nagyon lendületesek, optimisták és örökmozgók, vagy ha bármi gondjuk akad önmaguk felvállalásával, akkor kishitűvé, félszeggé, visszahúzódóvá válhatnak.

Pogonyi Edina