Ferenc, a szabadlelkű

Vágólapra másolva!
A Ferenc nevet viselő férfiak általában intelligens emberek, akikkel nagyon izgalmas beszélgetésekbe keveredhetünk. Szeretnének mindent megismerni, és megtapasztalni, de érdeklődésük sokszor csak addig tart, míg meg nem szereztek pár információt az adott dologról. Nem tűrik a korlátokat, és fontos számukra, hogy barátnőjük okos és kíváncsi legyen.
Vágólapra másolva!

A Ferenc nevet viselő férfiak kimondottan szerteágazó érdeklődésű, aktív, mozgékony emberek. Lételemükben akkor vannak, ha társaságban, emberek között lehetnek. Szeretnek mindent megismerni, megtapasztalni, de érdeklődésük gyakran csak addig tart, amíg némi információt szereznek az adott témáról.

Általában intelligens emberek, akikkel nagyon élvezetes és izgalmas társalgásokat lehet folytatni. Nagyon szeretnek kommunikálni: másoknak információkat átadni, vagy épp megismerni. Látszólag rugalmas és alkalmazkodó természetük nagyon sokszor egy határozott és elvhű embert takar, aki képes a végletekig makaccsá válni.

Kedvelhetik az utazást, amelyhez gyakran a hivatásuknak is köze van. Nem tűrik a korlátokat, igazi szabadlelkű férfiak, akik közösségre vágynak. Ha sikerül egy bizonyos témában elmerülniük, akkor képesek az adott terület mélységeit is megismerni. Jó részletező, analizáló képességük lehet, amelynek köszönhetően a legkisebb hibát is észreveszik, ám a szintézissel már nem igen tudnak mit kezdeni.

A Ferencek között akadnak olyan emberek, akik nagyon maximalisták, precíz, alapos emberek, akiknek fontos a rendszer és a rendszeresség. Éppen ezért a munka számukra létszükséglet lehet. Inkább felvállalják mások munkáját is, csak ne kelljen mások hibái miatt még egyszer dolgozni. Ezt azonban gyakran kihasználhatják az emberek, főleg, ha nem tudnak nemet mondani, így a munka megszállottjává válhatnak.

A partnerkapcsolataikban rendkívül fontos lehet, hogy a párjuk megfelelő szellemi szinten legyen: lehessen vele bármiről beszélgetni, és kíváncsi legyen a mondandójára. Viszont ez már fordítva nem mindig igaz, hiszen Ferenceknek állandóan dolguk van: nem érnek rá meghallgatni a másikat, mert mindig tele vannak munkával és teendővel - pedig sokszor nem csinálnak semmit.

Racionálisan gondolkodnak, és érzelmeiket is az ésszerű gondolkodás hatja át. Különleges emberek: szeretnek a társadalom normáival szemben viselkedni, ezzel is kifejezve egyéniségüket, szabadságukat. Kifejezetten fogékonyak a társadalmi igazságtalanságokra, mélyen fel tudnak háborodni rajta, általában reformer emberek, akik a világ megváltoztatásában látják az élet minőségi javulását. A Ferencek általában törekednek arra, hogy szükség legyen rájuk, olykor sokat aggódnak mások, vagy önmaguk miatt.

Életük legfontosabb eseményei a közvetlen környezetükben, testvérekkel, családban történnek, valamint meghatározó élmények a tanuláshoz, utazáshoz, kommunikációhoz köti őket. Olyan foglalkozásokban tudnak kiteljesedni, amelyben megvan az egyéni szabadságuk (pl.vállalkozók). Azokat a szakmákat kedvelhetik, mint a kereskedelem, az utazás, idegenforgalom, tanári, oktatói pálya, de megtalálhatjuk őket a médiában, vagy az írott sajtó frontján is. Általában szívesen vállalnak szerepeket egyesületekben, alapítványokban, hasznos munkájukkal képesek azok működését segíteni. Azon a területen ahol dolgoznak képesek a reformok az újítások bevezetésére, tele lehetnek ötlettel, amelyhez gyakran a végsőkig ragaszkodhatnak.

Pogonyi Edina