Róbert, a tervezgető

Vágólapra másolva!
A Róbert nevű férfiak fontosnak tartják, hogy jó benyomást keltsenek másokban, ám a külvilágtól való függés sokszor belső feszültséget okoz bennük. Hajlamosak nagy terveket szövögetni, a kivitelezésben azonban már nem olyan kitartóak. Nagyon fontos számukra a párkapcsolat, mégis gyakran küzdenek önmagukban a függetlenségi vágyukkal.
Vágólapra másolva!

A Róbert nevű férfiak nagyvonalúak, kedvelik a társaságot, nyitottak és alapvetően optimista beállítottságúak. Elsősorban a tervek embere: kigondol valamit, és már látja is a megvalósulását. Mindig nagy terveket képes szövögetni, amelynek megvalósulását csak a részletek akadályozhatják. Nem az analízis, sokkal inkább a szintézis embere. Még nincs is lerakva a ház alapja, de Róbert már a kéményt tervezgeti.

Fontosnak tartja, hogy jó benyomást keltsen másokban, amely magabiztosságban, nagyvonalúságban, optimizmusban nyilvánulhat meg, ami olykor túlzó lehet. A Róbertek számára továbbá fontos lehet az önbecsülés, ezért amit tesztnek, arra büszkék szeretnének lenni - itt nem feltétlenül hivatásra gondolok - éppen ezért fontos, hogy az emberek felnézzenek rájuk. Azonban a vágy az elismerésre, és a külvilágtól való függés sokszor feszültséget okozhat bennük.

Ha valamire megkérik őket, nagyon szívesen és készségesen megígérik, elvállalják, lelkesen hozzáfognak a megvalósításához. Azonban a kezdeti lendület hamar elfogyhat, és a másik pillanatban már valami másba kezd bele ugyanazzal a lendülettel. Ezért gyakran előfordulhat, hogy a megígért dolog az ígéret szintjén marad. Persze ezt nem rossz szándékúan teszi, hiszen ő tényleg hiszi, hogy amit megígér, azt meg is fogja valósítani, de valahogy, furamód, mindig közbejön valami.

Nemcsak a külföldi kultúrák, és az utazás érdekelhetik, érdeklődése kiterjedhet a transzendes világ, a hit, és a jog irányába is. Alapvetően szereti és élvezi az életet, és azt, amit az életben elért, éppen ezért a vágyai beteljesedését nagyon fontosnak tartja. Fontos számára, hogy szeressék, ezért gyakran küszködhet a megfelelés problematikájával. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy a valóságot "picit" szebbnek festi le, mint amilyen.

A Róbert nevet viselő férfiak gyakran igen makacs természetűek lehetnek, akiknek nagyon fontos mind az anyagi, mind az érzelmi biztonság. Ők nem azok a típusú férfiak, akiknek meg lehetne mondani, hogy mit csináljanak: mondhatunk nekik bármit, az csak falrahányt borsó. Képesek lehetnek akár az anyagiakon keresztüli kiteljesedésre. Így előfordulhat, hogy olyan szakmákban képesek kiteljesedni, amelynek köze van a közgazdasághoz, a biztonsághoz, de a művészetekre való érzékenysége és fogékonysága miatt akár művészeti pályán is megtalálhatja önmagát.

A Róbertek életében a másik kulcsfontosságú kérdés az anyagiakon túl a párkapcsolat lehet. Bár fontos számukra a párkapcsolat, szeretnek kötődni valakihez, mégis gyakran küzdenek önmagukban a függetlenségi vágyukkal. Szerencsés esetben a függetlenség iránti vágyukat meg tudják élni abban, hogy valamely csoport élén állnak, de előfordulhat, hogy nyughatatlan természetüket mozgással, utazással, vagy állandó újabb szellemi kihívásokkal csillapítják. Fontos és kardinális kérdések az életükben a gyermekekkel, vágyaikkal, a külvilággal, vagy a párkapcsolattal esetleg vállalkozásukkal kapcsolatban történhetnek.

Pogonyi Edina