Vágólapra másolva!
Az Enikő nevű hölgyek számára elsődleges fontosságúak az érzelmek, és az az érzés, hogy rájuk mindenkor szükség van. Hajlamosak a hirtelen hangulatváltozásra, élénk a fantáziájuk és sorsukban megjelenik a másokért való gondoskodás.
Vágólapra másolva!

Kedves Edina!

Kérlek, írj pár jellemzőt az Enikő névről, mert már azóta nagyon kíváncsi vagyok a nevem jelentésére, mióta elolvastam az első elemzésedet.

Előre is köszönöm a válaszod!

Kedves Enikő!

Az Enikő nevet viselő hölgyek nőies, passzív, befogadó jellegűek. Nagyon fontosak számukra az érzelmek: nemcsak azok, amelyeket adnak, hanem azok is, amelyeket másoktól kapnak.

Az Enikők számára a legfontosabb az, hogy érezhessék, szükség van rájuk, így csak olyan dolgokat tesznek, amitől azt érzi a másik, ha ő nem lenne, akkor megállna a világ.

Ösztönszerű megnyilvánulásaikkal mindig meglepik a környezetüket: hangulati emberek, hajlamosak a szélsőséges érzelmi ingadozásra.

Nagyon érzékenyek a külvilág hatásaira, élénk fantáziájuk van, és kiváló emlékező tehetségük. Hajlamosak a misztikumra és a romantikára.

Sorsfeladatuk a gondoskodás, mégpedig a másokért való gondoskodás, az emberekkel való törődés, mert feladatuk a magasabb érzelmek megvalósítása. Jellemzi őket a felelősségvállalás kényszere, amelyet másokért vállalnak.

A legfontosabb események mindig a múlthoz, a gyökerekhez, az otthonhoz a családhoz kötik őket. Számukra kiemelten fontos az anyával való kapcsolat, az anya személye, az anyaság megélése.

Üdvözlettel: Pogonyi Edina