Keleti ablakon jönnek be a pasik!

Vágólapra másolva!
Mi köze a házasság megromlásához annak, hogy hol van a lakásban a vizesblokk? Hogyan vonzhatjuk be a férfit az életünkbe lakásunk átrendezésével? Hogyan okozhat betegséget egy rossz helyen kialakított hálószoba? Milyen összefüggés van a nőgyógyászati betegségek jelentkezése és a kerti medence között? Vaszati-tanácsadónk, Lakatos Edit válaszol.
Vágólapra másolva!

Kedves Edit!

Segítséged szeretném kérni. Házasságom tönkrement. Régóta foglalkozom feng-shuival, és hiszek is az energiák áramlásában. Egy korábbi házasságbeli holtpontot sikerült az adott terület átrendezésével helyrehozni. Most viszont már nem tudom mitévő legyek. Sokáig csiki-csuki ment, de most végleg elköltözött a férjem. Páros dolgok vannak a területen egy kis szekrényen, illetve Klimt, Csók című festménye is kint van. Mivel már nem nagyon hiszem, hogy helyrehozható a házasságom, szeretném, ha rendeződne a párkapcsolati életem, sikerülne egy boldog kapcsolatot kialakítanom valakivel. Mit tegyek még? Ha tudsz tanácsolni valamit, nagyon megköszönném.

Heni

Kedves Heni!

Köszönöm a leveledet és a megtisztelő bizalmadat!
Szaktanácsadói pályafutásom során sajnos igen gyakran találkozom párkapcsolati problémákkal, megromlott házasságokkal, magányos emberekkel. Mivel ez egy igen gyakori probléma, az [origo]-n olvasható egyik cikkemnek éppen ez a témája.

Mivel túl sokat nem írtál az otthonodról, nem tudhatom pontosan, mi válthatta ki azt, hogy a házasságotok megromlott. Leírok Neked néhány támpontot arra vonatkozólag, hogy mik lehetnek a kiváltó okok, és mivel lehet ezeket orvosolni. (A Feng Shui által ajánlott páros tárgyakkal kapcsolatban nincs tapasztalatom.)

Egyik gyakori oka lehet a házasságok felbomlásának (és egyéb családi problémáknak, tragédiáknak) az, ha lakás közepén van a vizesblokk (fürdő, wc), vagy a kert közepén van egy kis tó vagy medence. Egész röviden a középső területen (amit Brahmastannak nevezünk), ne legyen víz! A legjobb, ha semmi nincs ott. Ha mégis oda került a vizesblokk, ami társasházaknál igen gyakori, akkor a Vasztu-purusha mandala elhelyezésével - ami a Vaszatiban használt energetikai eszközök (yantrák) egyike -ez valamelyest semlegesíthető.

A lakásunk északnyugati részének problémája is okozhat párkapcsolati, vagy bármilyen más kapcsolati illetve kommunikációs problémákat. Nem kedvező, ha északnyugaton van a lakás főbejárata, ha túlságosan zsúfolt, ha sötét, vagy ha éppen hiányzik ez a terület. Itt uralkodik ugyanis a Hold, aminek igen nagy szerepe van kapcsolataink, érzelmi állapotunk alakulásában. Érdemes a lakásunk északnyugati részén minél több fehér vagy egyéb világos színt használni, tehetünk ide szélcsengőt, érdemes itt gyakran szellőztetni, valamint ajánlom figyelmedbe a Hold yantráját is. Fontos, hogy szüntessük meg az esetleges zsúfoltságot.

Otthonunkat északról és keletről érik a pozitív életenergiák, melyek közül a kelet felöl érkezők hímneműek, míg az északiak nőneműek. Amennyiben a lakás keleti oldala túlságosan zárt, nincsen ott ablak, pont oda esik a vécé, esetleg egy lomtár, akkor előfordulhat, hogy a lakás férfi tagja nem fogja jól érezni magát és előbb-utóbb elmegy. Fesd a lakás keleti részét valamilyen szép "napszínűre", szüntesd meg az esetleges zsúfoltságot, tarts rendet, stb. Ha valami probléma van keleten - különösen, ha ablaktalan -, érdemes kitenni a Nap yantráját is. Ez az égtáj ugyanis nem csak a férfiakra hat, hanem az egészségi állapotunkra is. Ráadásul ez az égtáj fele azért, hogy milyen könnyen tudunk elkezdeni új dolgokat - ez lehet egy új üzlet, de egy új kapcsolat is.

További gondokat okozhat, ha a lakásunk északi,. északkeleti részét jellemzik ugyanazok a dolgok, amit a keletinél leírtam. Az észak problémái elsősorban a hölgyekre hatnak kedvezőtlenül - amit esetleg valamilyen szintem a férfiak is érezhetnek. Az északkelet pedig a két energia egyesülésének égtája, tehát az ottani problémák is kedvezőtlenül hatnak ránk. Érdemes elhelyezni északon vagy északkeleten a Sri yantrát, ami a világ egyik legősibb szimbóluma.

Ha az itt említettek közül bármelyik jellemzi az otthonodat, érdemes megfontolni ezeket az ötleteket. Nagyon fontos azonban, hogy nem szabad csak az otthonunk átalakításától várni a csodát! A szerencsétlenül végződött házasság okai nem csak a lakásában keresendőek! Érdemes végiggondolni, mit rontottatok el, és odafigyelni, hogy ugyanazt a hibát ne kövesd (kövessétek) el egy következő kapcsolatban.