Padlizsán, kockás és bokacsizma: trendek őszre

Vágólapra másolva!
Már most érdemes összeszedni az őszi divat kellékeit: a külföldi lapok és a magyar szakértő szerint trendi lesz a padlizsánszín és a szürke, menő lehet az ember virágmintás ruhában és kockás göncökben, mindenképpen érdemes beszerezni egy pár bokacsizmát, és egy jól megpakolható, hatalmas táskát. Ami még célkeresztbe kerülhet: nagy és látványos ékszerek, csipke, lakkbőr, trapéznadrág.
Vágólapra másolva!

Színek és árnyalatok

A 2008-as őszi-téli szezon meghatározó színeinek a lila és a padlizsán ígérkezik, természetesen az "örök" fekete-fehét-szürke trió kiegészítéseként. "Ősszel mindig a lágyabb, kevésbé élénk, csendesebb színek a divatosabbak, ám ez nem jelenti azt, hogy fakónak kell lennünk" - állítja Beatrice Eiseman, a Patone Színintézet igazgatója. "A hagyományos, sötétebb színeknek nagyszerű kiegészítője lehet a lila egy világosabb árnyalata, míg a sötétebb akár ki is válthatja a feketét".

A lila talán az idei ősz nagy "visszatérője", mely nemcsak feketével, szürkével de zölddel, sőt, sárgával is szépen mutat. Ha a teljesen lila öltözéket "túl soknak" érezzük, akkor próbáljunk ki egy lila blúzt, egyszerű fekete nadrággal vagy szoknyával; ha inkább a színes kiegészítőket részesítjük előnyben, akkor szerezzünk be egy lila táskát vagy pénztárcát.

Legyen a listán: zöld (elsősorban a smaragdszín), meleg narancs és sárga, piros

Minták és anyagok

"Az idei őszi trend egyik fő ihletője a '70-es évek világa" - mondja Holdampf Linda stylist. "Nemcsak fazonokban tér vissza a hippis stílus, hanem a mintákban is. Egyrészt, nagyon trendi a virágminta, elsősorban a bővebb fazonokon, és a geometrikus, színes mintás ruhák, felsőrészek".

A legjobb hatást akkor tudjuk elérni, ha a hangsúlyosabb darabokat egyszerűbbekkel kombináljuk: egy izgalmas, mintás felső mellé válasszunk egyszínű, visszafogott nadrágot vagy szoknyát; a hatalmas virágmintákkal díszített ruhákat viseljük vastag, nem átlátszó harisnyával.

A legtöbb külföldi divatszakértő szerint az idei "őszi őrület" - minták szempontjából - a kockás lesz: bátrak rövid ruhaként (vastag harisnyával, magas sarkú cipővel vagy bokacsizmával, esetleg egy alá vett garbóval), "kezdő kockaimádók" pedig kiskabátként (farmernadrág vagy sima szövetnadrág mellé), viselhetik. Az anyagok közül a bőr - nemcsak kiegészítőkben -, a szőrme, a tweed, a kordbársony a hagyományos őszi-téli öltözékek alapja, de idén a franciás és angolos elegancián alapuló trendekben a gazdagabb anyagokat is előnyben részesítik: vegyünk bátran bársony vagy valódi selyem ruhadarabokat. Ezek, ha szépen gondjukat viseljük, akkor jó néhány szezonon keresztül "szolgálhatnak" minket.

Forrás: [origo]

Ahogy a tervezők látták: őszi divat az Oscar de la Renta, a Gucci és a Dolce&Gabbana kifutóján - nézz még több képet!



Kiegészítők, táskák, cipők és övek nagyon kedvelt anyaga lehet a lakk - már nemcsak önmagában, hanem más anyagokkal, másféle bőrökkel is kombinálják.

Legyen még a listán: csipke - nagyon nőies, óvatosan adagolva bárhová felvehetjük, nem kell ünnepi alkalmakra tartogatni