Valentino visszavonul

Vágólapra másolva!
Befejezi negyvenöt éves pályafutását az egyik legnevesebb olasz divattervező, Valentino Garavani: januárban mutatja be utolsó kollekcióját.
Vágólapra másolva!

Valentino Garavani olasz divattervező, a nevét viselő divatház vezetője úgy döntött, befejezi 45 éves pályafutását, és végleg visszavonul. A most 75 éves tervező szerint a mostani a "tökéletes pillanat" arra, hogy búcsút mondjon a divatvilágnak.

"Ahogy az angolok mondják: akkor kell otthagyni a partit, amikor a legnagyobb a zűrzavar - azaz akkor kell kiszállni, amikor a csúcson vagyunk" - mondta Valentino. "És természetesen szeretnék helyet adni egy fiatal, feltörekvő és nagyon tehetséges nemzedéknek."

A designer júliusban ünnepelte tervezői pályafutásának közel fél évszázados jubileumát - hatalmas partival, tűzijátékkal és divatgálával, amelyen olyan hírességek vettek részt, mint Sarah Jessica Parker, Uma Thurman, Sienna Miller vagy Anne Hathaway.

"Megismételhetetlen és csodálatos pillanat volt, de úgy érzem, itt az ideje annak, hogy visszavonuljak" - mondta az estély után Valentino. "Nagyszerű érzés, hogy azzal foglalkozhattam egész életemben, amit szeretek csinálni."

A Valentino, mint márkanév, nem szűnik meg: valószínűleg egy új tervező irányítása alatt folytatódik tovább a cég munkája.