Márkatetoválás a legújabb trend

Vágólapra másolva!
Már most jobb, ha megtanulják a tetoválómesterek az olyan márkák, mint például a Chanel, a Gucci vagy a Ralph Lauren logóinak a megrajzolását, a legújabb trend ugyanis a brandlogók testre festése.
Vágólapra másolva!

A 22 esztendős Peter McBride-nak nem voltak határozott elképzelései a testére varratandó mintát illetően, amikor belépett a washingtoni tetoválószalonba. Ahogy a sorban állva tépelődve nézelődött, megakadt a szeme a sorban előtte álló férfi Ralph Lauren-pólójának a logóján. "Megláttam a fölsőt, és döntöttem" - mondta a Newsweek amerikai hetilap újságírójának a mellére végül a jól ismert lovaspólós márkajelet tetováltató fiú.

Bármilyen furcsának tűnik is Peter elhatározása, a márkahűség ehhez hasonló megnyilvánulása korántsem egyedi eset. Egy New York-i tetoválómester állítása szerint a brandtetoválálás - a Chanel divatmárkától kezdve a Guccin át a Windowsig vagy a PlayStationig - egyre inkább terjed el a tengerentúlon.

Üzenet a bőrben

De nem a márka "bőrbe rajzolása" az egyetlen vadhajtás a tetoválások terén, amin akár még egy sokat tapasztalt tetováló-művész is megütközhet. Egy tisztességben megőszült idős amerikai hölgy, Mary Wohlford például - a Newsweek egy másik cikke szerint - a végső óhaját tetováltatta a mellkasára, miszerint: "Nem újraélesztendő!"

A 80 éves asszony reméli - így az írás - hogy mindenki számára világosan fejezte ki magát. "Az emberek talán azt hiszik, megbolondultam, de szerintem ez a módja a kommunikációnak teljesen rendben van - nyilatkozta az idős nő a Newsweeknek. "Néha a legőrültebb ötletek a legelőremutatóbbak" - tette hozzá a meglepően virgonc hölgy.

Hogy "éles helyzetben" számít-e valamit az effajta "közlés", igencsak kétséges. A lap szerint ugyanis ha például egy sürgősségi osztályon vagy műtét közben komplikációk lépnének fel egy olyan betegnél, aki a testére tetováltatott ilyen üzenetet, az jogi és orvosi szempontból mit sem számítana - bár a Newsweek által megkérdezett orvosi és jogi szakértők "igen nagyra értékelik" Mrs. Wohlford eredetiségét.