Hét jó tanács a tökéletes hajért

Vágólapra másolva!
Ne vágj bele a hajadba otthon, légy türelmes, ha éppen valami eget rengető történt veled - és még számos más jó tanács, hogy jó legyen a séród.
Vágólapra másolva!

Ugye mindenkinek megvan az, amikor a tökéletes, Vidal Sassoon inspirálta, aszimmetrikus frizura másnap reggel úgy néz ki, mint egy modernista festmény, enyhén széteső kubusokkal? És hányszor megtörtént, hogy azt gondoltuk: a borzalmas frizurán majd segítünk saját magunk, előkaptuk a kisollót és nekiestünk a kreációnak? Itt van inkább ehelyett hét szabály, amit ha betartunk, akkor nem fogunk lukra futni.

Az arcod formája diktálja a hajvágás vonalát is. Szív alakú archoz, amelynél a haj vonala a homloknál alacsonyan van, a 40-es évek stílusa jön be: göndör tincsek, oldalt vagy középen elválasztott és bob frizura.

A hosszúkás archoz - amelyen a pofacsontok magasan helyezkednek el -, a "most-keltem-ki-az-ágyból" haj illik, próbáld például Meg Ryan stílusát.

A fitos orrú és pici állú lányoknak a legjobban a rövid haj áll jól, minél rövidebb, annál jobb. Ugyanez a szabály áll a picit öregebb arcbőrnél is, pláne, ha erős vonásokról van szó.

Tipp

A legjobban vágott rövid hajnál mindig van játéklehetőség - hátrasimítás, összekócolás vagy akár egyenesítés.



Kizárólag te ismered igazán a saját hajad. Pontosan tudod, ha középen soha nem úgy áll, ahogy szeretnéd, vagy azt is, ha hátul bármit csinálsz is, fél nap és egy kis eső után a szuperegyenes hajad behullámosodik. A fodrászod mindig egy csomó kencét használ, és rengeteg időre van szüksége, hogy elérje a csodát. Ha neked sem csodaszereid nincsenek, sem pedig tengernyi időd, akkor a legjobb olyan frizurát választani, amely a hajad természetes eséséhez, súlyához és sajátosságaihoz passzol.