Tavaszi stílusgyakorlatok

Vágólapra másolva!
Orsolya 22 éves és egy belvárosi butikban dolgozik. Már régóta kíváncsi volt arra, hogy egy profi smink és imázstervező mit tud belőle kihozni. Orsolya nagyon boldog volt, amikor egy tanfolyamra kapott lehetőséget. Oly módon szeretett volna átváltozni, hogy ne legyen átlagos a külseje. 
Vágólapra másolva!

A munkafolyamatot az alapozással kezdtem, amihez két színárnyalat kombinációját használtam. Ezzel fedtem be az egész arcot, és a szem alatti sötét karikákat is el tudtam rejteni. Ha neked is sikerül megtalálnod a tökéletes színt, úgy nem lesz szükséged külön korrektorra. Túl sok termék használata egyébként sem igazán előnyös, a sminknek ilyenkor gyakran van természetellenes, mesterkélt hatása

A helyes alapozóhasználatnak kulcsfontosságú szerepe van az ápolt, elegáns megjelenésnél és a smink tartóssá tételénél. Vigyázz! A tévhittel ellentétben az alapszabály az, hogy az alapozót ne a kézfejeden, hanem az alkalmazási területén: az arcon próbáld ki! A helyes szín így könnyebben és gyorsabban kiválasztható. A sminkelés következő lépéseként egy nagyfejű, puha ecset segítségével púderrel borítottam az arc egészét. Ezzel gondoskodtam az alapozó rögzítéséről.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara

Nagyobb kép

Nagyobb kép

Orsolya a tanfolyam előtt

A tanfolyam után, egzotikus kiegészítőkkel



Ezt követően Orsolya orcájára egy leheletnyi egészséges pírt tettem, amihez rózsaszín árnyalatot használtam. Modellünk szemöldökét egy kicsit meg kellett erősítenem és újra kellett formáznom. Ebben egy vörösesbarna ceruza, valamint egy ferde végű ecset voltak a segítségemre.