Vége a tinis külsőnek

Vágólapra másolva!
A 22 éves Szilvia most végez a Külkereskedelmi Főiskolán, ahol gazdaságdiplomáciát és PR-t tanul. Jó kedélyű, vidám, fiatal lány, aki szeret bulizni, színházba és moziba járni, ezért olyan külsőt álmodott neki az imázstanácsadónk, amelyik illik a szórakozásaihoz, legyen szó színházról, moziról vagy akár partikról.
Vágólapra másolva!

Ami a hajat illeti, először is kivettem belőle a csatot, majd egy kis hajhab, valamint hajlakk hozzáadásával dúsítottam rajta, hogy Szilvi tinis külseje helyett igazi hölgyhöz illő frizurát kapjunk.

Az átváltozás utáni képen jól látható, hogy Szilvi ezentúl könnyen megállná helyét bármely talk-show háziasszonyaként.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara

Nagyobb kép
Tanfolyam előtt

Nagyobb kép
Tanfolyam után


Hogyan készült a smink?

Szilvi általában a természetes megjelenés híve, így ritkán használ festéket, ezért törekedtem arra, hogy az új imázsához illő smink is könnyen elkészíthető és megszerethető legyen.

A műveletet alapozással kezdtem, amihez egy könnyű textúrájú folyékony alapozót használtam. Erre vittem fel a porpúdert, hogy a felesleges csillogást elkerüljem.


Modellünk szemöldökének ívét középbarna szemöldökceruzával erősítettem meg, majd a szempillák tövétől a szemöldökcsontig terjedően a szemhéjat egy csöppnyi gyöngyház fényű pasztellmályva színnel borítottam. Sötétbarna szemceruzával húztam ki a szemet mind az alsó, mind a felső pillák tövében, végül egy réteg fekete szempillaspirállal tettem hangsúlyossá. Szilvi orcájára rózsaszín tónusú pirosító került.

Forrás: Lyn de Gara


Közepes hússzínű szájceruzával kontúroztam és festettem ki az ajkakat, majd egy kis ecset segítségével ez egyenetlenségeket elmostam. Így lett a hatás teljesen természetes, ügyelve arra is, hogy modellünk soha nem visel rúzst.

A ruházkodás is rendkívül fontos eleme a külsőnek, ezért érdemes olyan darabokat választani, amelyek különböző alkalmakkor is bátran viselhetők. Ilyen például a laza, de csinos farmerkabát, ami univerzális és nőies, ráadásul a klasszikus fekete ruhadarabokat is egy csapásra feldobja.

Nyerj smink- és imázstanácsadást!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni a Női lapozó címére: [email protected]

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle, és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg: milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.

A nyertesek átváltozásáról készült fotókat és a velük készített interjút a következő oldalakon találjátok:
Első nyertesünk Farkas Hajnal.
Második nyertesünk Wéber Mónika.
Harmadik nyertesünk Takács Marika.
Negyedik nyertesünk Mészáros Marianna.
Ötödik nyertesünk Vankó Gabriella.
A szingli-pályázat nyertese: Bagi Éva
Hatodik nyertesünk Demmel Tímea
Hetedik nyertesünk: Bátonyi Zsuzsanna és lánya, Ágnes
Nyolcadik nyertesünk: Bodrogi Lilla
Kilencedik nyertesünk Varga Gabriella
Tizedik nyertesünk: Farkas Edit
Tizenegyedik nyertesünk: Reiner Zsuzsanna
Tizenkettedik nyertesünk: Hegedűs Nelly
Tizenharmadik nyertesünk: Fehér Hajnalka
Tizennegyedik nyertesünk: Sóron Ildikó
Tizenötödik nyertesünk: Juhász Erika
Érett nő pályázat nyertesünk: Turos Tarjánné
Tizenhatodik nyertesünk: Tóth Kata
Tizenhetedik nyertesünk: Gáspár Erzsébet
Tizennyolcadik nyertesünk: Bisits Erika