Az arany ékszerek új generációja

Vágólapra másolva!
Bár gyakran mondják, hogy a gyémánt a nők "legjobb barátja", egy koreai ékszerész mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa, az arany ékszerek újra divatosak és különlegesek lehetnek, csak egy kis kreativitás kell hozzá.
Vágólapra másolva!

Hyunkyung Park olyan nő, aki szerint az arany szebben fénylik a gyémántnál. A fiatal ékszerész olyan művészi ékszerek tervezésével foglalkozik, amelyek máris felkeltették a divatvilág érdeklődését, ugyanis aranyból ilyen formákat, alakokat még senki sem hozott ki. Máris több nagyvállalat érdeklődött az arany ékszerek új, kétségtelenül egyedi generációja iránt, de Park még nem döntötte el, hogy hol is értékesítené szívesen munkáit.

A fiatal aranyműves a Royal College of Art tanulmányait végezte el, és miután júliusban sikeresen lediplomázott, önálló ötleteivel hamar betört a divatvilágba. Hyunkyung Park neves iskolája, ahol olyan hírességek végezték korábban tanulmányaikat, mint Lara Bohinc és Francesca Amfitheatrof (a Marni, Chanel és a Garrard ékszerészei), kétségtelenül igen jó belépőül szolgált a szakmába, de Park ötletei már itt is hamar megmutatták tehetségét.

A koreai ékszerész munkái nem követik a hagyományos kerek vagy szögletes formákat, az aranyat úgy munkálja meg, hogy teljesen kaotikus ékszerként díszítse a hölgyeket. Ahogy a képen is látható, Park igen merészen képzeli el az eleganciát, de ötletei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte. A fiatal művész megnyerte az idei Grima-díjat is, amelyet az arannyal dolgozó tervezők közt osztanak ki minden évben.