Új kihívások várnak rám

Vágólapra másolva!
Érett nő-pályázatunk nyertese, Turos Tarjánné azért kereste fel imázstanácsadónkat, mert munkahelyváltásra készült, ami 50 év körül bizony már gondot okozhat. Bár nyertesünk kifejezetten fiatalos, és üde jelenség, mégis jót tett neki a munkahely keresés előtti smink- és imázstervezés: új sminkkel, új stílussal és magabiztosabb fellépéssel állhat az új kihívások elé.
Vágólapra másolva!
Forrás: Lyn de Gara

Jutka egy egyszerű fekete felsőben érkezett Lyn tanfolyamára

Milyen célból kerested fel Lyn de Garát?
Valószínű, hogy munkahelyet kell változtatnom, ami az én koromban nehéz lesz. Szerettem volna egy kicsit magabiztosabb, fiatalosabb külsővel elkezdeni a munkahely keresést.

A tanfolyam előtt milyen sminkelési tapasztalataid voltak, milyen stílusú ruhákban jártál?
Nem sok sminket használtam. Csak a szememet és számat festettem. Mindig szerettem volna alapozót használni, de féltem, hogy nem a megfelelő árnyalatot használom, és túl feltűnő lesz, inkább hátrányos, mint előnyös.

Melyek az alkatod előnyös, hangsúlyozandó részei, és melyek azok, amiket inkább "takargatni" kell?
Vékony testalkatú vagyok, de a hasamat takargatni kell. Ezért a kívül hordós, nem testre simuló, de karcsúsított felsők állnak jobban.

A tanfolyamon milyen öltözködési stílust választottatok a személyiségedhez, és miért?
Hozzám a klasszikus, elegáns stílus áll közel, de ezt keverni kell egy kis romantikus, vidámabb, nőiesebb kiegészítőkkel. Túl komoran, unalmasan öltözködtem, egysíkú volt a megjelenésem. Most próbálom egy kicsit fiatalosabbá tenni magam.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara

Nagyobb kép
Világoskék, fodros blúz alkalmakra

Nagyobb kép
Sötétkék kosztümfelső a munkahelyre


A tanfolyamon milyen sminkelési trükköket sajátítottál el?
Megtanultam az alapozó használatát. A szememet más színnel kell festenem, mint eddig. A szemöldökömet eddig nem festettem, de látom, hogy fontos. A rúzs színével is gondjaim voltak, de itt megtaláltam a nekem megfelelőt.

Mi volt az, ami legjobban meglepett, amit legkevésbé tudtál magadról?
Nehéz szembesülni a nem igazán kellemes dolgokkal. Kiderült, hogy túl konzervatív az öltözködésem. Ezen el kell gondolkoznom, és megpróbálnom változtatni. Örülök, hogy kiderült, mert előnyösebbé válni sosem késő.

Mi az, amit ezentúl majd másképpen csinálsz?
A ruhák, kiegészítők színei nagyon fontosak. Megtanultam, hogy a túl sötét és túl világos színek nekem nem állnak igazán jól. Ezeket kerülni fogom. Megtanultam előnyösebben megállni, ügyelni a helyes láb és testtartásra. Apróságnak tűnik, de fontos. Lyn megmutatta, melyik az a cipőforma, ami jobban illik a lábamhoz.

A környezeted észrevette a változásokat?
A tanfolyam után egy ismerőssel találkoztam, aki egy évvel ezelőtt látott. Csodálkozva megjegyezte, hogy fiatalodtam. Nagyon jól esett. Ez elsősorban Lyn szakavatott keze nyomát dicséri, melyet ezúton is köszönök.