<p>Szőrszálhasogató statisztikák</p>

Vágólapra másolva!
Ilyenkor nyáron a hölgyek lenge ruházata elég sok bőrt mutat, nem is szólva a fürdőruhákról: ez indította a borotvakészülékeket és főleg pengéket gyártó Gillette céget annak tisztázására, hogyan és mennyire foglalkoznak a nők a szőrszálak irtásával.
Vágólapra másolva!

Az NFO közvélemény-kutató intézet által végzett és hétfőn közzétett felmérés 13 európai országban kutatta a nők borotválkozási szokásait. Ezek alapján kiderült, hogy Ausztriában ugyan csökken, de Európában összességében nő a gyengébb nem körében azoknak a száma, akik rendszeresen megszabadulnak a lábukon, hónaljukban vagy az úgynevezett fürdőruha-csíkon lévő szőrzettől.

A szőrnek hadat üzenő nők Németországban és Ausztriában vannak a legkevesebben, számuk a megkérdezettek alig 33 százalékát teszi ki. Az élen a brit lányok-asszonyok járnak, akik közül 75 százalék borotválkozik vagy epilál, Magyarországon ez az arány 40 százalék.

Nem meglepő, hogy a hozzáállás a kortól is függ: a 14-19 évesek közül 52, a 20-24 évesek között 71, a 25-34 évesek között 58 százalék szőrtelenít, de a 65 éves kor feletti dámák közül már csak 2 százalék tartja szükségesnek a sima bőrt.

Végül a felmérésből az is kiderült, hogy ma is a legrégebbi módszer, a vizes borotválás a legnépszerűbb. Azonban - a borotvagyártó cég nagy bánatára - egyre nő azoknak a száma, akik a szőrszálakat gyökerestül kiirtó epiláláshoz folyamodnak.