Újdonság: a mezoterápia

Vágólapra másolva!
A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek - lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésébe. A mezoterápiás eljárás során a páciens egyénre szabott kezelést kaphat; apró injekciókkal kapja meg a számára legjobb hatóanyagokat, pontosan arra helyre, amelyik a problémás terület, legyen szó ránctalanító vagy narancsbőrt csökkentő kezelésről.
Vágólapra másolva!

www.szepsegmagazin.huA mezoterápiával a kozmetikus vagy kozmetolólus orvos sokféle hatóanyagot juttathat a bőrbe és a bőr alá, vagy akár a zsírszövetbe, de ezek a gyógyászati anyagok nem egyenlőek a szokásos injekciós készítményekkel.
Elsősorban vizes bázisúnak kell lenni, másrészt az orvos egyéni receptúra alapján "mixeli" a különböző hatóanyagokat, vagyis minden páciensnél a kezelési terv egyéni, a receptúra egyéni, az alkalmazás helye és mélysége szintén változó, a kezelés ebből a szempontból emlékeztet arra a történelmi időre, amikor még egyénileg rendelték az orvosok a patikában elkészített magisztrális gyógyszereket.

A kezelés természetesen megfelelő higiénés feltételeket igényel, hiszen a testfelületen mikrosérülések (apró tűszúrások) keletkeznek, és egyszerhasználatos fecskendőkkel és tűkkel történhet. A technika előrehaladtával a kezelést mára gépesítették is, automata adagolópisztolyba kell az egyénileg összeállított keveréket az injekciós fecskendőbe behelyezni, a kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát tudja beállítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. Mélyebbre többet, felületesebben kevesebbet adagol a pisztoly.

A terápia gyors, viszonylag fájdalmatlan, az eredmény 3-4 kezelés után nyilvánvaló, a terápiás ülések sűrűsége 1-4 hétig változik. Végezhető a kezelés kezdetén intenzív kúraként, majd ritkább fenntartó adagolásra térhetünk át. A kezelésnek nincs gyógyulási ideje, tehát nem kell elvonulni a világ elől, nem kell rejtőzködni több hónapig. Ambulánsan tehát tökéletesen kivitelezhető.