Fiatalodj a kor előrehaladtával!

Vágólapra másolva!
Aranka lassan a 60. születésnapját ünnepli, de még soha életében nem viselt sminket. Úgy érezte, most jött el az ideje, hogy változtasson külsején, és elsajátítsa a sminkelés fortélyait, úgyhogy összeszedta a bátorságát, és eljött hozzám, hogy segítsek neki a nagy megújulásban.
Vágólapra másolva!

Aranka sminkelésénél a legnagyobb kihívást talán a világos, finom bőrrel kontrasztban álló szem alatti sötét karikák és szem körüli szarkalábak, ráncok jelentették. A szem ápolása ebben a korban elkerülhetetlen, ma már a boltokban kiváló termékeket kínálnak, olyan szemránckrémeket például, amelyek egyszerre nyugtatják a bőrt és töltik fel vízzel a ráncokat. Arankának is elsőként egy 2 perces arcmasszázzsal indítottam az átváltozását, melyhez hidratáló, ránc és bőrkisimító hatású nappali készítményt használtam. Ez a bőrsejtek anyagcseréjének megindulásához, a vér áramlásának felpezsdítéséhez elengedhetetlen.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
A karikás szemek eltüntetésével Aranka 10 évet is nyugodtan letagadhatna

Ezt követően krémes állagú alapozót vittem fel az arcra egy kis szivaccsal, amivel egy lágyabb hatású, ugyanakkor precíz takarást értem el, különösen a szem alatti karikák helyén. Az egészet porpúderrel rögzítettem.

Mivel szemünk az idő múlásával egyre kisebbnek tűnik, színe fakóbb lesz, szemhéjunk pedig kevésbé feszes, ezért a szem erőteljes sminkelését mindenképpen hanyagolni kell, az ugyanis csak ráirányítja a figyelmet a karikákra vagy "megül" a ráncokban. Érdemes szemhéjpúderből, szemceruzából egy árnyalattal világosabbat választani, és jobb, ha kerüljük a tust, illetve a kemény, erőteljes színeket. Modellünk esetében a cél a szem nagyobbá tétele volt, sőt egy kicsit meg is kellett "emelni".

Először a kissé vékony, szomorkás hangulatú lefelé ívelő szemöldököt kellett rendbe tenni. Világosbarna szemöldökceruza segítségével vonalát felfelé ívelőnek rajzoltam, és egy picit megvastagítottam. Ezt követően a szemhéj egészére félig matt hatású barack árnyalatú szemfestéket tettem, a gyöngyházfény ugyanis hajlamos a ráncosításra. Mivel az évek során szemöldökünk és szempillánk is egyre vékonyabb és ritkásabb lesz, érdemes egy lágyabb, feketésbarna színnel azon segíteni. Aranka szempillájának tövét sötétbarna szemceruzával kihúztam, majd egy picit elkentem, hogy a szempillák dúsabbnak tűnjenek. Az alsó pillák tövénél elég volt csak az egyiküknél alkalmazni a kihúzós-elkenős a trükköt, a szem formája így is ragyogóan érvényesült. Végül a szempillákat feketésbarna színű, egyszerre göndörítő és dúsító hatású szempillaspirállal festettem ki kétszer, így értem el, hogy a szem ragyogjon és méltó hangsúlyt kapjon.