Természetes úton fiatalodni

Vágólapra másolva!
A középkorú, szemüveget viselő Szabina azért keresett meg, mert a természetes úton akart megfiatalodni, a külsején frissíteni, és úgy gondolta, néhány haj-, smink- és öltözködéstippel ezt könnyedén el is érheti. Igazáról száz százalékig biztosítottam őt.
Vágólapra másolva!

Az átváltozást Szabina frizurájánál kezdtük: az arc markáns, kissé szögletes karakterű, ezért a cél az arcforma meglágyítása volt. Elsősorban a frufru igényelt igazítást, túl hosszú volt, és összenyomta az arcot, ezért szemöldök fölötti hosszúságúra vágtuk, majd egy kis hajhab segítségével, amit a hajtőbe dörzsöltünk, megemeltük a hajat a fejtetőn. Bár most rövid a haja, Szabinának egy kicsit hosszabb fazont ajánlottam, nem pontosan fülig érőt, ami az amúgy is szögletes arcot tovább szélesíti.

Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara
Akinek viszonylag rövid a nyaka, nem ajánlott rövid és figyelemfelkeltő nyaklánccal felhívni rá a figyelmet, illetve a válltömés is "összehúzhatja" az alakot

Ami az öltözködését illeti, kimondottan előnytelennek bizonyult a széles hajtókájú, túlméretezett blúz, pláne szorosan nyakhoz simuló rövid, vastag láncokkal, ékszerrel: ezek így együtt ugyanis az erős, vastag nyakat hangsúlyozták és "vállassá" tették az amúgy apró termetű nőt. Ezért azt javasoltam, hogy a nyak környékét ne nagyon díszítse, legyen az egyszerűség híve, és ne viseljen eltúlzott, figyelemfelkeltő, nagyszemű láncot, inkább szimplán egy V-kivágású sima felsőt, ami garantáltan karcsúsít.