Kiegyensúlyozottság és szépség

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra. Most induló sorozatában sminkelési, öltözködési, stílus tanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Garával!

Mindig a csúcson

Fotó: Lyn de GaraHa meg akarjuk találni a stílusunk, ez nemcsak külső átalakítást jelent, hanem olyan örök életre szóló ismeretszerzést önmagunkról, amelyet az idő múlásával is nagyon jól tudunk hasznosítani, hiszen mindig csak az adott kornak megfelelően kell módosítgatnunk. Ez az átalakítás némi túlzással olyan, mint egy pszichoterápia. A külsőre figyelve fel kell tárnunk bennünk levő szükségleteket, így az átalakított ember - legyen nő vagy férfi - a későbbiekben már tudni fogja, mit és hogyan kell tennie ahhoz, hogy mindig a lehető legjobb formában legyen, külsőleg, belsőleg egyaránt. Ez önbizalmat ad, olyan láthatatlan, mégis sugárzó erőt, amely képessé teszi az embert még a lehetetlen legyőzésére is.

Imázsunk nem más, mint személyes stílusunk. Frizuránk, sminkünk, öltözékünk, személyiségünk, életstílusunk és pénzügyi helyzetünk összessége. A jó megjelenés nemcsak azt jelenti, hogy valaki jól néz ki, hanem azt is, hogy jól érzi magát, kiegyensúlyozott.

Először is meg kell állapítanunk, hogy természetes, klasszikus, drámai, avagy romantikus-e a személyiségünk. A következő lépés lényeges a hozzánk illő színek és smink kiválasztása, azaz annak a meghatározása, hogy ki milyen évszaktípus.

Ezután már el lehet merülni a különböző sminkelési technikákban

Fotó: Lyn de GaraA sminkelésben mindenki kiélheti kreativitását, de nem szabad elfelejteni, hogy a kevesebb néha több! Széppé tenni az arcot egyáltalán nem jelenti a legdrágább kozmetikumok használatát. Inkább a megfelelő termékek kiválasztása, s azok felvitelének technikája a meghatározó. A púder, az arcpirosító és a szemfesték felvitele előtt mindig fújjon rá az ecsetre, hogy ne kerüljön túl sok szín az arcára és a szemhéjára. Ajka színezéséhez használjon ajakecsetet, így a rúzst vékonyan viheti fel. Az üdébb hatású arcbőr elérése érdekében alapozójához keverjen néhány csepp hidratáló krémet.

Nagyon fontos még, hogy sminkünk felvitele megjelenésünk 25 százalékát, a személyiséggel való egybehangoltsága pedig 75 százalékát adja. Mert hiába a legtökéletesebb smink, ha az nincs összhangban viselője stílusával, megjelenésével, az általa viselt kiegészítőkkel.

A spórolás titka

Fontos a megfelelő ruhatár kialakítása. Az imázsvarázs ezen a pontján nagyon sok pénzt meg lehet spórolni, ha megfontoltan vásárolunk és kialakítunk egy pár darabból álló, ám megfelelő kiegészítőkkel, gombokkal, szegélyekkel, sállakkal, kendőkkel stb. végtelen módon variálható alap ruhatárat. A ruhavásárlásra szánt összeg egyharmadát célszerű kiegészítőkre költeni. Persze mindenkinek stílusának megfelelőt kell választania. A ruhák vásárlásánál nagyon fontos, hogy testalkatunk - fordított háromszög, egyenes, körte, homokóra, kerek - esetleges aránytalanságainak szem előtt tartásával válasszuk ki blúzainkat, pulóvereinket, szoknyáinkat, nadrágjainkat.

Nyerjen sminktanfolyamot!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink és imázs tanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: [email protected]

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle, és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg; milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
Az jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.

Optikai trükkök

Fotó: Lyn de GaraA megfelelő darabok kiválasztásával például vékonyíthatjuk alsó és felső testünket, hosszíthatjuk lábunkat, rövidíthetjük derekunkat, hogy csak néhány példát említsünk az optikai trükkök lehetőségeiből. Végül nagyon lényeges az is, hogy milyen harisnyát viselünk, és milyen cipőben járunk.

Pár hasznos tanács

- Az évszaktípushoz illő színeket az arcukhoz közel viseljék
- A nem megfelelő árnyalatú öltözéket is széppé tehetik megfelelő színű sállal vagy fülbevalóval
- Az élénkebb színű rúzsok élénkítik az arcot.

Lyn de Gara imázstanácsadó

Következő témánk; nyári sminkelési, öltözködési tippek

Korábban
Találd meg a stílusod! - Interjú Lyn de Garával
Karcsúsító öltözködési trükkök

Könyvajánlat nemcsak nőknek

A stílusos nő - az ideális ruhatár összeállítása nem egyszerű feladat, Schiffer Miklós könyve ebben segít
Stílusról férfiaknak - a könyv a férfiruhatár egész rendszerét vizsgálja a fehérneműn, zoknin, cipőn és a casual öltözékeken át egészen a frakkig.

Fórum:
A szépségért mindent?
Maci-ruci, avagy ki, mit visel otthon?