Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Álom fehérben

Vágólapra másolva!
Az esküvőn a menyasszony a legszebb, ő a nap fénypontja, mindenki őt csodálja. Ezért a menyasszonynak öltözködésére, frizurájára, sminkjére aprólékosan oda kell figyelnie, hogy méltón tündökölhessen.
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázs-tervező, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Részletes információk Lyn de Gara különleges tanfolyamairól!

A sminknek tartósnak kell lennie, hogy a sok-sok puszitól és örömkönnytől ne maszatolódjon el!

Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara
Smink nélkül, hétköznapi öltözetbenMenyasszonyi sminkben, frizurával és ruhában

Az arcfestés mindig az alapozással kezdődik. Ez a legfontosabb lépés, ezzel tüntetjük el az apróbb hibákat arcunkról. Az alapozó kiválasztása nagyon fontos, mert ha nem jót választunk, úgy fogunk kinézni, mintha maszkot viselnénk. Ha megtaláljuk a megfelelő alapozót, akkor nincs szükség korrektorra! A bőrszínünkkel azonos színű alapozót kell használnunk, a próbát legkönnyebben a szemkörnyéken tudjuk elvégezni. Rakjunk egy aprót pöttyöt a szemi alatti bőrfelületre. Ha túl világos vagy ha túl sötét, elüt a bőrünk színétől. Akkor jó a színválasztásunk, ha ez a kis pötty egybeolvad bőrünk színével. Ha szükséges, a világosabb alapozót a sötétebbel keverhetjük a keresett szín elérése érdekében. Ha így megtaláltuk a megfelelő színt, úgy helyezzük fel egyenletesen arcunkra, hogy a természetesnek tűnjön.

Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara

A szemhéjra szürke szemhéjfestéket választottunk. A szürkének több árnyalata létezik, nappalra a kékes-szürke tónusú mutat jól, estére inkább az ezüstös tónusú szürke.

A szürke színhez nagyon jól illik a rózsaszín, ennek is különféle árnyalatát használhatjuk. Van a gyöngyház tónusú vagy a mattos árnyalatú, de ha túl erősnek vagy túl világosnak érezzük, választhatjuk a kettő közti átmenetnek a selymes színűt, azonban figyelnünk kell arra, hogy jellegében menjen a szürkéhez. A rózsaszínt a szürke körül és rajta simítsuk végig, ezzel lágyítjuk a szürke erős hatását. Viszont ne legyen túlságosan rózsaszín, mert nyusziszemet kapunk. Arra kell odafigyelni, hogy a két szín ne különüljön el egymástól, mert az kontrasztos, hanem azok összemosódásával átmenetként vezessük át egyikből a másikba a két színt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről