Új év, új lehetőségek

Vágólapra másolva!
Mi, nők hosszú évszázadokig a férfiak mögött kullogtunk, mára viszont a gyermeknevelés és a háztartás mellett számos területen megállhatjuk a helyünket. De mit tehetünk még annak érdekében, hogy igazán sikeresek lehessünk? 
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy igazán sikeresek lehessük a magánéletben és a munkánkban, tudatosan kell alakítanunk a személyiségünket. Néhány tulajdonság, amelyet ki kell fejlesztenünk magunkban: belső harmónia, intelligencia, humorérzék, gyors felfogás, személyes varázs, elegáns megjelenés, választékos stílus, korrekt magatartás.

Bár ma már egyre több hölgy kerül vezető pozícióba, még sok előítélettel kell megküzdenünk. Ezért a munkahelyünkön olyan imázst kell kialakítanunk, amellyel hozzáértésünket, tekintélyünket, üzleti érzékünket hangsúlyozhatjuk. Ezért ez a stílus inkább hivatalos, mint nőies.

A kosztüm

A klasszikus szabású kosztüm szép és nőies, mégis megköveteli a három lépés távolságot. Anyaga len, gyapjú vagy természetes hatású szintetikus szövet. Utazáshoz természetes anyagokkal kombinált szintetikus szövet vagy tweedszövet ajánlott. Sötét kosztümhöz jól illik a világos blúz. A kosztümkabát ne legyen derékban túl karcsúsított, hiszen nem az a cél, hogy a felsőtestet túlságosan kihangsúlyozzuk. A hivatalos stílus jó kiegészítője lehet egy elegáns sál, a szexis topot viszont mellőzzük! A kosztümös megjelenés csak formális, hivatalos alkalmakra való, amikor szakmai hozzáértésünket kívánjuk hangsúlyozni. Baráti, társasági összejöveteleken viseljünk ízlésünknek megfelelő, testalkatunkhoz és egyéniségünkhöz illő ruhadarabokat, melyekben kedvünkre hódíthatunk.