Visszatérhet a szilikon a szépségiparba

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhivatal (Food and Drug Administration, FDA) néhány tagjának az a véleménye, hogy a nőknek maguknak kell eldönteniük, hogy a Inamed Corp. által forgalmazott szilikonimplantátum előnyei megérik-e azt a kockázatot, amelyet a szilikonpárna kirepedése és az ismételt műtét szükségessége jelent. - Azt hiszem, a pácienseimnek joguk van a választáshoz. Az élet nem megy kockázatok nélkül - mondta Dr. Benjamin Anderson, mellrák-specialista, a Washingtoni Egyetem munkatársa, a testület keddi ülésén.
Az FDA azt követően hoz határozatot, hogy meghallgatja tanácsadó testületét. A tanácsadók több órát töltöttek el olyan nők meghallgatásával, akiknek a mellében a szilikonimplantátum szivárgott, és bénulásos betegséget okozott. A szilikonpártiak szerint a szilikonnal természetes kinézetet lehet teremteni, így jól használható mellrák utáni helyreállító műtétekhez és kozmetikai mellnagyobbításokhoz.
Az Amerikai Egyesült Államokban 1992-ben betiltották a szilikon használatát a sebészetben, mert nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy biztonságos.