A tavaszi-nyári szezon sminkslágere

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A szezon nagy slágere az éjfekete szem. A vastagon keretezett szem a hatvanas éveket idézi. A külső szemzugból fölfelé ívelő kontúr mandulavágásúvá varázsolhatja szemünket.
Szemhéjunkra fehér, szemöldökünk alá pedig rózsaszín szemhéjpúdert vigyünk föl. Szemünk alsó peremét fehérrel kontúrozzuk. A fölső szempillákra három, az alsókra pedig egy réteg festéket vigyünk föl. Ha függőlegesen tartjuk a szempillaspirált, sűrűbb szempillákat kapunk. Ha mindezt kipróbáltuk, látni fogjuk, hogy a hatás némiképp drámai lesz, de tudnunk kell, hogy a sminkdivat mindenkor követi atz évszakok ritmusát, bár a tényleges időjáráshoz ritkán alkalmazkodik.

Harmatos arc

Arcunkat még ragyogóbbá tehetjük, ha krémes arcpírt használunk. Először vegyünk az ujjunkra egy kis pirosítót, majd körkörös mozdulatokkal kenjük a járomcsont környékére!

Rózsaszín ajkak

Az idei nyár sminkdivatjában kétféle trend figyelhető meg. Ha erősen kontúrozzuk a szemet, a száj maradjon természetes árnyalatú. Szépségét hangsúlyozhatjuk ajakfénnyel. A korallpiros szín is jól áll minden tetszeni vágyó nőnek, de a színválasztásnál ne merészkedjünk túl messzire. Maradjunk a finom, szexis, lágy árnyalatoknál. Tartósabb lesz a rúzs, ha semleges ajakkontúr rajzolóval nem csak körberajzoljuk, hanem teljesen besatírozzuk az ajkakat.

A fehér bőrön természetes színhatású rúzs sötétebb arcon sápadtnak hathat. A világos arcbőrűek testszínű ajakrúzst válasszanak, a kreol bőrűek hangsúlyosabb, meleg csokoládé és eper alaptónusú színek közül válasszunk.