Válasszunk estélyi ruhát!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A nő, aki nem biztos a vásárlásban

Biztosan sokak számára ismerős a helyzet, amit pár napja történt, egy estélyi
ruhaszalonban. Egy hölgy felpróbálta az üzlet összes elegáns felsőrészét, de
nem vette le azt a színes, bő szoknyáját, amelyben érkezett. Egyik felsőrész sem tetszett neki, nem is csoda. Hiszen hogyan áll akár a legelegánsabb felsőrész egy hétköznapi alsóval? Az eladó tanácsára levetette a nyári színekben pompázó szoknyáját, és egy elegáns szoknyával próbálta végig a még kimaradt felsőrészeket. Egyszer csak megjelent egy nagyon szép, dekoltázsát kiemelő darabban, amely tökéletesen illett az alakjához - de a tükör még most sem egy elegáns, önmaga szépségének tudatában lévő nőt mutatott, hanem egy nőt, aki tanácstalanul nézett vissza rá: "Jól áll ez nekem? Ezt akarom?"

A hölgy nemcsak hogy nem tudatosan vásárolt, de viselni sem tudta a ruhát. Soha ne feledjük: mindenki olyan, amilyennek képzeli magát: a gondolataink meghatározzák a kisugárzásunkat.

Az estélyi ruha: hercegnők ruhája

Sok nő titkon szeretne hercegnőként öltözködni: elegáns, gazdag, előkelő, pompás ruhákba bújni, legalább ünnepi alkalmakkor. Estélyi vagy báli ruhát felvenni kicsit olyan, mint hercegnővé válni - hiszen ki képzelne maga elé egy hercegnőt sportcipőben és melegítőruhában, esetleg miniszoknyában neccharisnyával?

Forrás: Bál SzalonForrás: Bál SzalonForrás: Bál Szalon

Koktélruha
Madame Channel használta először a "koktélruha" kifejezést azokra a kis fekete, rövid, egyszerű szabású, mégis elegáns ruhákra, amelyeket ma ugyanezzel a névvel illetünk, és amelyből mindenképp be kell szerezni egyet az alapruhatárunkba. Igaz, pár éve nem csak fekete színben, hanem sok más színben kapható, és a hossza is változó, ám soha nem túl hosszú (bokáig érő) és nem túl díszes.

Elegancia súlyhatár nélkülhttp://www.holgyvilag.hu/main2.php?pos=1_3_2&cikk=1231Estélyi, báli ruhák nem csak karcsú, vékony nőknekÁlmodott már estélyi ruhával? http://www.easynet.hu/betuk/r.htmÉs azt is tudja, mit jelent? Ha nem, nézze meg az álmoskönyv mit mond!

Estélyi ruha
A textilgyártás forradalma utána a kereskedők és divattervezők teljesen új szín- és formavilágot hoztak divatba, ennek ellenére még mindig a klasszikus színek hódítanak: a fekete, a piros, a bordó és arany színű estélyik a legkedveltebbek a vásárlók körében, hiába kínálnak az üzletek a szivárvány minden színében pompázó darabokat. Sőt, ma már készülnek estélyi ruhák természetes pasztellszínekben is: divat a barack, a dinnye, a zöldalma, sőt, a kontrasztos, agresszív színek: a ciklámen és a lila. A klasszikus estélyi ruha anyaga: bársony, selyem, muszin, csipke, gyöngydíszítéssel, de ma már a divattervezők művirággal, kagylókkal, bogarakkal, műanyag és fonott tárgyakkal díszítik a ruhakölteményeiket. Manapság a divattervezőknek csakis a képzeletük és kreativitásuk szab határt a furcsábbnál furcsább, különlegesebbnél különlegesebb ruhák megtervezésében.

Báli ruha

Forrás: Bál SzalonForrás: Bál Szalon