Vezessük orránál fogva!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ha annak a pár cseppnek a vágyott férfi elcsábítása a küldetése, akkor mindenképpen érzéki hatású összetevőket tartalmazó üvegcsét válasszunk, amely bergamotot, ámbrát vagy vaníliát rejt magában. Az ígéretes vacsorára ne csak szexi fehérneműt, hanem csábító illatot is válaszunk, például a sokak által kedvelt Mitsouko, Femme, Miss Dior, Shalimar, Samsara, Spellbound, Angel vagy Coco illatcsaládból, és hatás nem marad el.

Sokszor úgy érezzük, hogy a parfümünk, kölnink hamar elpárolog, a kellemes illat hamar elillan. Néhány trükkel sokat tehetünk azért, hogy ne csak pár percig tartó csoda legyen egy-egy illatköltemény.

A parfümöt még öltözködés előtt szórjuk magunkra. Ez azért is fontos, mert egyes ruhaanyagokon - különösen a szintetikus szöveteken - maradandó foltokat okozhatnak a z illatszerek. Sőt, egyes ékszereken, így az igazgyöngyön is foltot hagyhat kedvenc kölnink. Másrészt a tiszta bőrön sokkal jobban érvényesül az illat, mint a ruhán.

Az illatba öltözzünk rétegesen; hogy ez mit is jelent? Használjuk ugyanannak az illatszercsaládnak a szappanját, tusolókrémét, testápolóját, púderjét és kölnijét.

Frissítsük fel a kölnit napközben ha elillant. Gyakrabban lesz szükségünk az illat frissítésre, ha világos vagy száraz bőrűek vagyunk, de ha idegesebbek, lobbanékony természetűek vagyunk, akkor is, mert bármily meglepő az illatok sokkal gyorsabban párolognak el azok bőréről akik, a korábbi felsorolásban magukra ismertek.

A zsíros bőr sok nőnek gondot okoz, de azért néhány előnye is van. Például sokkal később öregszik, és sokkal később illannak el róla a parfümök is. Az ilyen bőrtípusnál a bőrön található zsírok sokáig magukba zárják a parfüm illatanyagának molekuláit.

Időről-időre újítsuk meg parfüm készletünket. Ne mindig ugyanazt használjuk, hanem válasszunk új illatokat is, próbáljuk ki az újdonságokat. Máskülönben ellustul az orrunk, "vakok" leszünk az új illatokra, mert a sokáig használt azonos illat "kifárasztja" orrunkat, és szinte immunisak leszünk bizonyos illat kombinációkra.

Parfümöt vásárolni, vagy kipróbálni mindig a reggeli órákban menjünk, amikor szaglásunk "kipihent", és még nem találkozott más illatokkal. A különböző illatcsoportba tartozó parfümök közül legfeljebb 4-5 illatot érdemes kipróbálni egymás után, és mivel az orrot a nehezebb illatok jobban elfárasztják (illatvakság), érdemes a könnyebbekkel kezdeni.