Csábítson a tekintetével!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Jelentkezzen Lyn de Gara tanfolyamára!

A szem kifestése igazi művészet, hiszen az arcunkon a szemünk a legkifejezőbb. Anélkül, hogy egy szót is szólnánk a szemünk mindent elárul. Mint azt előző számunkban is említettük, a korrektor, az alapozó és a púder használatánál, itt is ugyanolyan fontos a helyes szín megválasztása, mint az előbbiekben. Hiszen a megfelelő szín kiemelheti vagy tompíthatja szemünk fényét, sugárzóvá teheti vagy éppen elnyomhatja a csillogását. A megfelelő sminkkel a mélyen ülő szemeket nyíltabbá tehetjük, a kisebb szemet nagyobbá varázsolhatjuk, az átlagos szemformának pedig szexis és érzéki formát kölcsönözhetünk.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
Szem festés előttUgyanaz a szem festés után

A szemeknél a kihúzás módja szerint különféle hatást érhetünk el:

- A szempilláknál húzott vékony vonal vastagítja a pillákat. Amikor felviszi a festéket, ujjheggyel húzza kifelé a szem sarkánál lévő bőrt.
- A szempilláknál húzott vastagabb vonal "komolyabb" hatást kelt.
- Ha azt szeretné, hogy az alsó vonal egészen vékony hatású legyen, tegyen a ceruzával pontokat a szempillák közé.

Szemfestés

Szebb lesz, ha örömmel sminkelhttp://www.kiskegyed.hu/main.php?cikk=2920&pos=1_1_11Szépségtippek ráncok ellenhttp://www.holgyvilag.hu/main2.php?pos=1_4_1&cikk=2862Sminkelni csak pontosan és szépen...http://vic.mkm.sulinet.hu/eletmod/egeszseg/smink.htmlSmink mester CD-ROMhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=30208%26tag=1

A szemhéjpúderek matt és fényes árnyalatokban kaphatók. A matt festékek sokkal természetesebb hatást keltenek. A selymes fényű festékek jól láthatóvá teszik az érett bőr hibáit. Mindig az összképből induljon ki, vagyis a sminknek egy bizonyos fokig alkalmazkodnia kell az öltözékhez és az alkalomhoz. Farmerhez és pólóhoz, haját lófarokba kötve, nem valószínű, hogy ugyanúgy festené ki magát, mintha kosztümöt, magas sarkú cipőt, és kontyot viselne. Figyeljen arra, hogy mikor hogyan sminkeli ki magát!

Különböző szemtípusok festése

A mandulavágású szemet a legegyszerűbb kifesteni, hiszen semmi korrigálást nem igényel, szinte mindenféle festés jól áll ennek a típusú szemnek.

Forrás: Lyn de Gara
Kerek szemek festése
A kerek szem

A mélyen ülő szemet kiemelheti, ha világos színt visz fel az egész szemhéjra. Ne tegyen festéket a ráncok közé és ne húzza ki a szemet.

Forrás: Lyn de Gara
Kis szemek festése
A kis szemnél

A lecsüngő szemhéjnál a szempillák kihúzására kell koncentrálni. Tegyen közepes tónusú festéket a szemhéj felső részére a szemöldök alá. Ne használjon világos színeket, mert a világos színek kihangsúlyozzák a lecsüngő bőrt.

Forrás: Lyn de Gara
Közel ülő szemek festése
A közelülő szemeknél fontos,

A távol-ülő szemek közelítéséhez a figyelmet a belső sarokra kell irányítani, vagyis ne a szemhéj külső részét, hanem a belsőt hangsúlyozza.

Forrás: Lyn de Gara
Lefelé ívelő szemek
A lefelé ívelő szemnél

A kidülledő szemnél a szemhéj nagyságát kell csökkentenie. Vigyen fel közepes matt tónusú színt az egész szemhéjra, de ne fesse ki a szemhéj legmélyebben lévő részét.

A keleti típusú szemnél a szempilla vonalát és a külső sarkot kell kiemelni. Ne próbálja meg úgy mélyíteni a szemet, hogy a szempilla legmélyebben lévő részét kihúzza, mert a hatás egyáltalán nem lesz természetes.

A puffadt szemhéj korrigálása

Használjon közepes vagy sötétebb színű szemhéjpúdert. Vigye fel a sötétebb árnyalatot a puffadt részre, a közepes tónusú színt a szemhéj középső részére, és finoman dolgozza el, így a szemöldökcsonton is finomít. A legvilágosabb árnyalatot a szemhéj sarkában használja, amivel tegye egy kicsit világosabbá a szemöldök alatti részt is. Húzza meg a szem vonalát a felső szemhéjnál a belső saroktól a külső sarokig. Próbálja meg a vonalat olyan közel húzni a pillákhoz, amennyire csak lehet. A külső saroknál kezdve a szempillák alatt húzza meg az alsó szemhéj vonalát is, de a szem alsó részének csak az egy-harmadát húzza ki. Dolgozza el a vonalat, hogy csak egy árnyék látszódjon.

Mire figyeljünk a szempillánk festésekor?

Göndörítésnél
Ha szempillái egyenesek, akkor a göndörítő csipesszel göndörítse felfelé egy picit a szempillafesték használata előtt. Vigyázzon, hogy a csipesz az összes szempillát befogja, és olyan közel legyen a szempillák tövéhez, amennyire csak lehetséges.

Festésnél
Hogy ne legyen csomós a szempillánk, tanácsos a szemöldökkefe fésű oldalát használva, kifésülni a pillákat, amikor még nem száradt meg teljesen a festék. Nagyon fontos, hogy a szempillák tövéhez olyan közel menjen a spirállal, amilyen közel csak lehet. Ez kiemeli a szem formáját és a festés természetenek tűnik.